Sinoplu emlakçıdan çağrı: Yüksek kiralar eğitim hayatını tehdit ediyor

Sinoplu emlakçı Ahmet Atalay, artan kiraların öğrencilerin eğitim hayatını olumsuz etkilediğini belirterek, hükümetin duruma müdahale etmesi gerektiğini vurguladı. Sinoplu emlakçılar kiralık ev fiyatlarının yüksek olması nedeniyle öğrencilerin zorlandığını belirtti.

Sinoplu emlakçı Ahmet Atalay, kiraların yüksek olmasının eğitim hayatını olumsuz etkilediğini dile getirerek, "Öğrencinin ev tutması hayal. Kiralar çok fazla fahiş rakamlarda. Bu nedenle okulunu dondurup giden birçok öğrenci tanıyorum. Bu yıl da aynı durumu yaşayacağız. Kiraların yüksek olması dolaylı olarak eğitimi engellemektedir. Hükümetin bu duruma müdahale etmesi gerekiyor, ama maalesef her şeyi zorlaştırıyor," ifadelerini kullandı.

"ÖĞRENCİNİN EV TUTMASI HAYAL"

Ahmet Atalay, "Sinop’ta bırakın öğrenciyi, çalışan aileler bile ev kiralamakta zorlanıyor. Öğrencinin ev tutması hayal. Ben buraya ev tutmak için gelen ve kiraların çok fazla fahiş rakam olduğu için okulunu dondurup giden çok öğrenci biliyorum. Bu sene aynı maçı bir daha izleyeceğiz. Gelecekler, okullarını dondurup gidecekler. Kiraların yüksek olması dolaylı olarak eğitimi engellemektir. Hükümetin bu işe el atması lazım diyoruz ama maalesef hükümet el atmadığı gibi her şeyi zorlaştırıyor. Kiracının durumunu da zorlaştırıyor, ev sahibinin durumunu da zorlaştırıyor, vatandaşın durumunu da zorlaştırıyor, öğrencinin durumunu da zorlaştırıyor. Bu dolaylı olarak eğitimin önüne duvar çekmek gibi. Herkes eğitime yöneldiği için kiraları yükselterek, öğrencilerin okumamasını sağlayarak eğitiminin önüne duvar çekmektir bu. Bu da tabi şu an mevcut olan hükümetin işine geliyor. Çünkü, çok eğitimli, okuyan insanları pek sevmezler. Dolayısıyla, kiraları yüksek tutarak bu şekilde başa çıkmaya çalışıyorlar. Öğrenciler daha şehre gelmeden gidiyorlar. Arıyorlar, okullarını donduruyorlar. Şu anda ev arayan hiçbir öğrenci yok. Ev aramak için tenezzül bile etmiyorlar. Çünkü ev kiralarının çok olduğunu biliyorlar."

"KİRALIK EV FİYATLARI UÇUŞTA"

Bir başka emlakçı Doğan Yılmaz ise, "Kiralık evlerin fiyatları yüksek. Öğrenciler eğer yurtlarda yer olmadığı zaman dışarıdan eğer ev tutacaklarsa 2-3 kişi birleşip ev tutarlarsa onlar için daha ekonomik olur. Kira fiyatları 15-20 bin lira. 10 bin liraya bulunan ev çok da aman aman güzel olmayabilir ama 15 bin liradan aşağı ev de yok. Bir öğrenci tek başına ev tutarsa oldukça zorlanır ama birleşirlerse hem yemede hem de kirada ortaklaşa ödeme olduğu için geçinebilirler. Ama tek başına zor. Bu fiyatlar artık düşmez. Ekonomik şartlar zor. Mal sahibi de illa ki geçimini ondan sağlıyor. Onun için fiyatların düşeceğini sanmıyorum," dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN