Britanya bu haberle sarsıldı: İngiltere'nin en zengin ailesi kölelikten hüküm giydi

Britanya bu haberle sarsıldı: İngiltere'nin en zengin ailesi kölelikten hüküm giydi

İngiltere’nin en zengin ailesi olan Hinduja Ailesi'nin üyeleri, İsviçre'nin Cenevre kentindeki lüks villalarında çalışanlarına kötü muamele ettikleri gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı. İsviçre ceza mahkemesi tarafından verilen karar, New York Times tarafından da geniş yer buldu. Aile üyeleri, insan kaçakçılığı suçlamasından beraat ederken, çalışanlarına kötü muamele nedeniyle suçlu bulundu.

İngiltere bugünlerde ilginç bir haberle sarsıldı. Ülkenin en zengin ailesi olan Hinduja ailesi, Cenevre'deki lüks villalarında çalışanlarına kötü muamele ve köle gibi davranmaktan İsviçre mahkemesinde suçlu bulundu. Prakash ve Kamal Hinduja dört yıl altı ay, Ajay ve Namrata Hinduja ise dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca aileye yaklaşık 950 bin dolar tazminat ve 300 bin dolar yargılama gideri ödeme cezası verildi. Aile karara itiraz etti.

PEK ÇOK SEKTÖRDE FAALİYET GÖSTERİYORLAR

Hinduja ailesi, otomotiv, bankacılık, enerji, gayrimenkul ve sağlık gibi birçok sektörde faaliyet gösteren uluslararası bir holdingin sahibi. Sunday Times gazetesine göre aile, 47 milyar dolarlık servetiyle İngiltere'nin en zengini.

Mahkeme sürecinde, ailenin bir evcil hayvan için bir ev işçisinin maaşından daha fazla para harcadığı iddia edildi. Bazı çalışanlara ayda sadece 120 dolar ödendiği, pasaportlarına el konulduğu ve penceresiz bir bodrum katında tutuldukları öne sürüldü. Aile, bu iddiaları reddetti.

DAVA ANLAŞMAYLA SONUÇLANDI

Geçen hafta, aile aleyhine açılan bir hukuk davası gizli bir anlaşmayla sonuçlandı. Ceza davasında ise savcılar aile üyeleri için 5 buçuk yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Hinduja ailesinin Londra'da 25 yatak odalı bir konak ve tarihi bir binada yer alan beş yıldızlı bir oteli de dahil olmak üzere birçok gayrimenkulü bulunuyor. Ailenin en büyük üyesi Srichand Hinduja geçen yıl hayatını kaybetti. Ölümünden önce aile içinde mal varlığının kontrolü konusunda anlaşmazlıklar yaşanıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN