Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan Kadınlar Günü mesajı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan Kadınlar Günü mesajı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yayınladığı mesajla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Genel Başkan Uysal, yayınladığı mesajda şehit anneleri başta olmak üzere tüm dünya kadınlarının gününü kutlarken, ülkemizdeki pek çok sorununun olduğu gibi kadınların yaşadıklarını sorunların da temel sebebinin işlemeyen demokrasi ve adalet olduğuna vurgu yaptı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, başta şehit anneleri olmak üzere tüm dünya kadınlarının gününü kutladı. Kadınların yaşadığı temel sorunların nedeninin, işlemeyen demokrasi ve adalet olduğunu belirten Genel Başkan Uysal, “Demokrasi, hak ve hürriyetler manzumesidir. Biz Hürriyetçi Demokratların "demokrasi" gailesinin özünde ise kadınların hakları ve hürriyetlerinin teslimi, toplumsal yaşamın her alanında eşitliğe eriştikleri bir gün özlemi vardır.'' ifadelerini kullandı.

Uysal Kadınlar Günü mesajına şu sözlerle devam etti:

''Bugün ülkemizde ve dünyada kadınların yaşadıkları sistematik sorunların temeli; işlemeyen demokrasi, işlemeyen adalettir. Demokrat Parti olarak demokrasinin işlemesi için ilk şartın "kadınların eşit hak, eşit iş ve eşit ücrete ulaşması “olduğunu, adaletin tesisi için de “kadın haklarının korunması” olduğunu düşünüyoruz.

''KADINLARIN HAK VE HÜRRİYET MÜCADELESİNDE YANLARINDAYIZ''

Kadın hak ve hürriyetlerinin temini ve gelişimini istinad noktası haline getirmiş "Cumhuriyet" değer ve kazanımlarına bağlı kalarak, demokrasinin "herkes için" olduğuna inanarak kadınların hak ve hürriyet mücadelesinde, adalet mücadelesinde yanlarındayız.

demokrat.jpg

Başta şehit annelerinin, Diyarbakır’da nöbet tutan Diyarbakır annelerinin olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyor, en temel hakları, yaşam hakları ellerinden alınan, cinayete kurban giden kadınları saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Unutmamak gerekir ki kadınların mücadelesi başarıya ulaşmadan bizlerin demokrasi ve adalet mücadelesi başarıya ulaşmayacaktır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN