Üsküp’te yok satıyor, herkes sıra bekliyor! Adını ilginç tadı efsane! İşte Kaymaçina tarifi…

Üsküp’te yok satıyor, herkes sıra bekliyor! Adını ilginç tadı efsane! İşte Kaymaçina tarifi…

Balkanlarda bolca yapılan bir Üsküp tatlısı olarak karşımıza çıkan kaymaçina hem kıvamıyla hem de lezzeti ile damakta unutulmaz bir iz bırakıyor. Sıcak sıcak fırından çıkan bu tatlı gönülleri fethediyor tam kıvamında muhteşem bir lezzet sunuyor. İşte kaymaçina tarifi…

Hafif sütlü lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan kaymaçina, Üsküp'te en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor. Üzerine eklenen dövülmüş ceviz ile birlikte servis edilen bu tatlı hafif tatlı severlerin de vazgeçilmezi oluyor.

KAYMAÇİNA TARİFİ

Malzemeler

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

4 su bardağı süt

Üzeri İçin:

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Kaymaçina tatlısı tarifi ve püf noktaları: MasterChef kaymaçina tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? - Yaşam Haberleri

KAYMAÇİNA YAPIMI

  • Fırını 160 dereceye ayarlayın. Yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika çırparak kabartın.
  • Oda sıcaklığındaki sütü yumurtalı karışıma yavaş yavaş ilave edin. Dikkatlice karıştırarak harcı homojen bir kıvama getirin.
  • Harcı fırın kabına dökün ve 1 parmak boşluk bırakmaya özen gösterin. Kabı fırın tepsisine yerleştirin ve fırın tepsisine kabın yarısına gelecek şekilde su doldurun.
  • Yaklaşık 50 dakika pişirin ve pişen kaymaçinayı oda sıcaklığında soğutun.
  • Soğuyan tatlıları buzdolabında 8 saat dinlendirip üzerine dövülmüş ceviz serpiştirin. Ardından dilimleyerek servis edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN