Ayşenur Ezgi Eygi'nin babasından ABD'ye adalet çağrısı

Ayşenur Ezgi Eygi'nin babasından ABD'ye adalet çağrısı

Filistin'de İsrail askerleri tarafından öldürülen ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası, Amerikan hükümetinden adalet talep etti. Kızını katledenlere karşı soruşturma açılmasını isteyen Baba Eygi, "ABD'den acil adalet bekliyoruz!" dedi.

ABD vatandaşı insan hakları aktivisti Ayşenur Ezgi Eygi, işgal altındaki Batı Şeria’da barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından öldürüldü. Eygi'nin babası, Amerikan hükümetine adalet çağrısında bulundu ve ABD'nin bu konuda sorumluluk almasını istedi.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası, Amerikan hükümetine olayın adil bir şekilde ele alınması için çağrıda bulundu ve ABD’nin bu konuda gereken hassasiyeti göstermesini istedi.

AMERİKAN HÜKÜMETİNE ÇAĞRI: "HASSASİYET GÖSTERİN"

Baba Eygi, "Ayşenur Amerikan vatandaşıydı ve Amerikan hükümetinin de bu olayla ilgili sorumluluğu var. Aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz," dedi.

Eygi, "Amerika biraz değişik bir ülke, dünyanın hangi ülkesinde bir haksızlık varsa kendi vatandaşına bir öldürme varsa Amerika, amblemindeki kartal gibi çöker ama konu İsrail olunca biraz daha geçiştirme çabası olabiliyor. Ama insanların vicdanına kulak vereceklerine inanmak istiyorum. Politika gereği başka şeyler konuşulabilir ama insan vicdanı bunları yapması gereken yere çekecek." ifadesini kullandı.

İDEALLERİ ÜZERİNE: "RAHAT BİR YAŞAM DEĞİL, MÜCADELE SEÇTİ"

Eygi, kızının Orta Doğu'daki zorluklara rağmen insan hakları için mücadele ettiğini vurguladı: "Ayşenur, iyi bir yaşam yerine idealleri için savaştı. Ayşenur insan haklarına, doğaya, her şeye duyarlıydı. Doğa için Brezilya'ya, Avustralya'ya, Meksika'ya, insan için dünyanın her tarafına gitti, nerede kimin ihtiyacı varsa... Ayşenur özel bir insandı.

baba.webp

ABD’DEN ADİL BİR YAKLAŞIM BEKLENTİSİ: "ADALETİ SAĞLAYIN"

Independent Türkçe ve AA'da yer alan haberlere göre, Baba Eygi, Amerikan yetkililerinin vicdani ve hukuki sorumluluklarını yerine getirmesini talep etti: "Adaletin sağlanması için aktif rol oynamalarını bekliyoruz. Amerikan hükümetinden İsrail'e soruşturma açılmasını bekliyoruz. Çünkü Ayşe Amerika'ya gittiğinde 10 aylıktı. Oranın okullarında okudu, oranın özgürlüklerinde büyüdü ve oranın vatandaşı. O yüzden Amerikan hükümetinin de sorumluluğu var."

Eygi, "Amerika'da iyi bir eğitim almıştı. Keyfine bakabilirdi ve rahat bir yaşam sürebilirdi. O ideallerinin peşinde koştu. Her şeyi bıraktı, Orta Doğu cehennemine gitti. O kadar idealistti."

AYŞENUR EZGİ EYGİ'NİN NAAŞI YARIN TÜRKİYE'YE GELECEK

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İşgal altındaki Batı Şeria’daki barışçıl gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından kasıtlı biçimde hedef alınarak öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının Türkiye’ye nakledilmesiyle ilgili işlemlerin tamamlandığı duyuruldu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Merhumenin naaşının yarın ülkemize varması öngörülmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Soykırımcı Netanyahu Hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti bir kez daha lanetliyoruz. Bu suçun cezasız kalmaması için her türlü çabayı göstereceğiz."

abd-baskani-biden-yine-covid-19a-yakalandi-1721287000.jpg

KATİL İSRAİL ASKERLERİNİN AKTİVİST AYŞENUR'U ŞEHİT ETMESİ

Katil İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açtı.

Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak ağır yaralandı.

Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN