Kavun üreticisinin hareketi tepki çekti! Onca yoksul insan varken böyle yapılmamalıydı...

Arazisinde meyve-sebze üretimi yapan çiftçi, yetiştirdiği kavunun kilosunu az bularak kavunları tarlada çürümeye terk etti. Üreticinin bu kararı, kamuoyunda tepki çekti. İşte detaylar...

Halkının tarımla geçimini sağladığı Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde çiftçilik yapan Harun Yeniçeri, bu yıl tarlasına sarı kavun ektiğini ancak kavunun tarlada kaldığını belirtti.

kavunun-kilosu-ne-kadar-kavun-fiyati-2024-2.jpg

"FİYATI UCUZ OLUNCA TARLADA BIRAKTIM"

Sarı kavunun en kaliteli kavun çeşitlerinden biri olduğunu aktaran Harun Yeniçeri, kavunun tadının ve aromasının yerinde olduğunu, tarlada üretilen kavunların vatandaşa sunulduğunu kaydetti.

Harun Yeniçeri, "Çok ucuz 3 TL'ye 5 TL'ye tarlada kavunun fiyatı. Bu fiyat kavunun kendi maliyetini karşılayamıyor. Ben de onun için kavunu tarladan toplamadım. Kavunun ne pazarı var, ne fiyatı var. Ben de bıraktım tarlada kalsın" dedi.

"HALKIMIZ KAVUN, KARPUZ YEMELİ"

Vatandaşlara çağrıda bulunan Harun Yeniçeri, "Madem ki İsrail mallarını boykot ediyoruz. Bu sene halkımızı kavun, karpuz yemeye davet ediyoruz. İnşallah milletimiz bu konuda duyarlı olur, çiftçimize de destek olur" diye konuştu.

Üreticinin, ekonomik nedenlerle kavunlarını tarlada çürümeye terk etmesi, kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

kavunun-kilosu-ne-kadar-kavun-fiyati-2024-4.jpg

kavunun-kilosu-ne-kadar-kavun-fiyati-2024-3.jpg

kavunun-kilosu-ne-kadar-kavun-fiyati-2024-1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN