Daum için Köln'de cenaze töreni düzenlendi: Efsane teknik adamın vasiyeti gerçekleşti

Daum için Köln'de cenaze töreni düzenlendi: Efsane teknik adamın vasiyeti gerçekleşti

24 Ağustos'ta hayatını kaybeden Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın efsane teknik adamı Daum için Köln Stadyumu'nda cenaze töreni düzenlendi. Türk futbolunun önde gelen isimlerinin de katıldığı törende Alman teknik adamın vasiyeti hayata geçirildi.

24 Ağustos'ta hayatını kaybeden Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'un eski teknik adamı Alman antrenör Christoph Daum, Köln Stadyumu'nda düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde Alman teknik adamın vasiyeti gerçekleştirildi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı şampiyonluğa ulaştırarak Türk futbol tarihinde tekrarlanması zor bir başarıya imza atan Daum için Köln Stadyumu'nda cenaze töreni düzenlendi.

TÜRK FUTBOLUNUN ÖNDE GELEN İSİMLERİ CENAZEYE KATILDI

Törene Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Genel Sekreteri Kaan Şakul, Volkan Demirel, Selçuk Şahin Tuncay Şanlı, Yılmaz Vural ve Tanju Çolak başta olmak üzere çok sayıda spor adamı katıldı.

Daum ailesinin uzun yıllardır komşusu ve yakın bir arkadaşı olan RTL sunucusu Katja Burkard törende söz alarak "Christoph’un bugün burada olduğunu hissettik, tek eksik onun o komik cümleleriydi." dedi. Törenin ardından Daum’un naaşı, Köln’ün Lindenthal semtindeki Melaten Mezarlığı’na defnedildi.

Resim

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Daum'un önemli bir lider olduğunu vurgulayarak "Bu zor dönemde size sabır ve güç diliyorum. O büyük bir liderdi, pek çok kalbe dokunan muhteşem bir insandı." ifadeleriyle üzüntüsünü paylaştı.



Ali Koç

Beşiktaş Genel Sekreteri Şakul ise Daum'un unutulmayacak bir futbol figürü olduğunu belirterek "O, saha içinde ve özellikle saha dışında pek çok kalbe dokunan harika bir insandı. Huzur içinde yatın Bay Daum. Seni özleyeceğiz ama asla unutmayacağız." açıklamasında bulundu.

Törende Daum'un kariyerine dair eski fotoğraf ve video gösterimleri sunulurken, Alman spor dünyasından tanınmış isimlerin yanı sıra siyasiler de kürsüye çıktı.

Kaan Şakul​​​​​​

VASİYETİ GERÇEKLEŞTİ

Duygusal anların yaşandığı cenaze töreninde, Alman teknik adamın vasiyeti üzerine Türk şef ve besteci Betin Güneş'in yönettiği orkestra "Bir Başkadır Benim Memleketim" ve Fenerbahçe maçlarından önce statta çalan "Samanyolu" şarkılarını seslendirdi ve Daum’un Türk dostluğuna vurgu yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN