Çocuklar pasta diye dilim dilim götürüyor! Çay saatlerine çok yakışacak lezzet

Çocuklar pasta diye dilim dilim götürüyor! Çay saatlerine çok yakışacak lezzet

Pratik olduğu kadar farklı bir tarif arayışında olanlar bu kek tarifine bayılacak. Çocuklar pasta niyetine dilim dilim götürüyor, çay saatlerinin aranan lezzeti haline dönüşüyor. Bir kek nasıl daha farklı olabilir? diyebileceğiniz bu lezzet komşularınızın da favorisi oluyor. İşte çikolatalı tart kek tarifi…

Çikolata severlerim bayılacağı çok özel bir tarif olan bu kek çayın kahvenin yanına çok yakışıyor. Yapımı son derece basit olan bu tarife çocuklarda bayılıyor. Hem hem görseliyle hem de lezzeti ile sizi kendine hayran bırakacak çikolatalı kek tarifini mutlaka denemeniz gerekiyor. İşte çikolatalı tart kek tarifi…

ÇİKOLATALI TART KEK TARİFİ

Malzemeler:

Kek için:

2 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı kakao

1,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Ganaj için:

200 ml sıvı krema

1 paket sütlü çikolata (80g)

1 paket bitter çikolata (80g)

Bol Çikolatalı Tart Kek Tarifi

ÇİKOLATALI TART KEK TARİFİ

  • Geniş bir karıştırma kabının içerisine 2 yumurta ve 1 çay bardağı şeker ekleyerek beyaz bir köpük oluşana kadar çırpınız.
  • Yumurta ve şeker karışımına bir bardak süt ve yemek kaşığı sıvı yağ ekledikten sonra mikserin düşük ayarında 1-2 dakika kadar karıştırınız.
  • Kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu bir kap içerisinde birleştirdikten sonra kuru karışımı sıvı malzemelerle birlikte karıştırınız.
  • Kek hamurunu iyice yağladığınız 27 santim çapındaki tart kalıbına döktükten sonra Spatula yardımıyla üzerine düzleştirip eşit bir şekilde yayınız.
  • Önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini içine kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Eğer kürdan temiz çıkarsa kek hazır demektir.
  • Fırından çıkardınız kekin soğumasını bekledikten sonra kalıptan dikkatlice çıkarıp bir tabağa alınız.
  • 200 mililitre taze kremayı bir tencereye döktükten sonra kısık ateşte ısıtınız.
  • Daha sonra 80 gram sütlü çikolata ve 80 gram bitter çikolatayı erittim kremayı kaynamadan çikolata eriyene dek karıştırınız.
  • Karışımı ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakınız.
  • Ganaja kekin üzerine döktükten sonra pastanın ortasına 3-4 yemek kaşığı ganaj ekleyip kenarların taşmamasına dikkat ederek eşit bir şekilde yayınız.
  • En az 1 saat tercihen bir gece buzdolabında beklettiğiniz keki dilimledikten sonra servis edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN