UEFA İzlanda-Türkiye maçı için karar verdi

UEFA İzlanda-Türkiye maçı için karar verdi

A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda'ya konuk olacağı maçı UEFA yetkilileri ve hakemler yaptıkları buzlanma nedeniyle yaptıkları son kontrolün ardından oynatma kararı verdi.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi B Grubu’ndaki 4. maçında bu akşam TSİ 21.45’te İzlanda'ya konuk olacak. Ancak karşılaşma öncesi zorlu hava koşulları ve saha zemini nedeniyle yaşanan belirsizlik, tüm gözleri Laugardalsvöllur Stadı'na çevirdi.

KARŞILAŞMA GERÇEKLEŞECEK

Maçın oynanacağı Laugardalsvöllur Stadı'nda zeminin donma riski nedeniyle mücadelenin ertelenmesi gündeme gelmişti. İzlanda'daki düşük hava sıcaklıkları yüzünden saha buzlanırken, UEFA yetkilileri ve hakemler maç öncesi kapsamlı bir inceleme yaptı. Yapılan son kontrollerin ardından zemin koşullarının uygun olduğu değerlendirilerek karşılaşmanın oynatılmasına karar verildi.

BAKIM ÇALIŞMALARI YAPILDI

Maç saatinde don tehlikesiyle karşı karşıya olan stadın sahasında yoğun bakım çalışmaları yapıldı. Zemini yumuşatmak için sulama yapıldığı ve çimlerin üzerine kumaş serildiği görüldü. Ancak statta zemin ısıtma sistemi bulunmadığından, saha soğuk hava karşısında savunmasız kaldı.

TFF YETKİLİLERİ: ERTELEME İHTİMALİ KONUŞULMUŞTU

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, maç öncesi yaptığı açıklamada zeminin donmuş olmasının sakatlık riskini artırdığını belirterek, "Alt katman buz gibi, saha taş gibi. Bu şartlarda oynamak çok zor, erteleme kararı çıkabilir." ifadelerini kullanmıştı.

TFF Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı da saha şartları hakkında bilgi vererek, “TSİ 17.00’de eş güdüm toplantısı olacak. Şu an için erteleme ihtimali yüzde 51 olarak görünüyor.” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN