ATM'den para çeken herkesin başına gelebilir! Kartınızı sakın unutmayın: Bunu yapana 3-6 yıl ceza var

ATM'den para çeken herkesin başına gelebilir! Kartınızı sakın unutmayın: Bunu yapana 3-6 yıl ceza var

Bu olay ATM’den para çeken herkesin başına gelebilir. ATM’den para çektikten sonra kartınızı sakın unutmayın. Yoksa 3 ila 6 yıl cezası var…

ATM'lerden para çekerken herkesin başına gelebilecek bir olay, Samsun'un Bafra ilçesinde yaşandı. Bir kadının ATM'de unuttuğu banka kartı, arkasındaki bir kişi tarafından kötüye kullanılarak hesabından 480 lira çekildi. Yargıtay, konuyla ilgili yapılan itirazları değerlendirerek son noktayı koydu.

Olay, bir kadının ATM'den para çekip kartını unutarak ayrılmasıyla başladı. Söz konusu kartı fark eden bir kişi, ATM'den kadının hesabından 480 lira çekti. Kadın, kartını geri almak için döndüğünde hesabından izinsiz para çekildiğini fark etti ve durumu yetkililere bildirdi. Kamera kayıtları incelenerek şüphelinin kimliği belirlendi.

“HIRSIZLIK” SUÇLAMASI

Bafra 2. Asliye Ceza Mahkemesi, ATM'de unutulan karttan para çeken kişiyi "hırsızlık" suçu ile cezalandırdı. Mahkeme, Türk Ceza Kanunu'nun 245. maddesi uyarınca hareket ederek, sanığın 3 ila 6 yıl hapis cezası almasını sağladı. Bu madde, banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması suçunu kapsamaktadır.

atmde-kart-unutma-1.jpg

YARGITAY’IN KARARI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, yerel mahkemenin kararına itiraz ederek sanığın eylemini "nitelikli hırsızlık" kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Başsavcılık, olayın bilişim sistemleri aracılığıyla işlendiğine dikkat çekerek, Türk Ceza Kanunu'nun 142. maddesi gereğince daha ağır bir ceza uygulanması gerektiğini belirtti.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Ancak Yargıtay 8. Ceza Dairesi, sanığın eyleminin "banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması" suçunu oluşturduğuna karar verdi. Mahkeme, sanığın ATM'de unuttuğu kartla hesaptan para çektiğini, ancak kartı fiziksel olarak ele geçirip elinde bulundurmadığını vurguladı. Bu nedenle, eylemin bilişim sistemleri üzerinden işlenen bir suç olmadığı sonucuna varıldı.

atmde-kart-unutma-2.jpg

DİKKATLİ OLUN!

Bu olay, ATM'lerden para çekerken dikkat edilmesi gereken önemli bir durumu ortaya koyuyor. Kartınızı unutmamak ve hesabınızı güvence altına almak için daha dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle kalabalık ATM noktalarında, arkanızdaki kişilerin eylemlerine karşı temkinli olun. Unutmayın, ATM'den para çekerken dikkatli olmak her zaman önemlidir!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN