Dünya Galatasaray'ı konuşuyor! Nobel Ödülü Galatasaraylı'nın oldu camia sevinçten havalara uçtu!

Dünya Galatasaray'ı konuşuyor! Nobel Ödülü Galatasaraylı'nın oldu camia sevinçten havalara uçtu!

Dünya Galatasaray'ı konuşuyor. 2024 Nobel Ekonomi Ödülü Galatasaraylı'nın oldu. Söz konusu bu durum sarı-kırmızılı camiada büyük sevinç yaşattı.

Dünyaca ünlü Türk Ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James A. Robinson ile birlikte "kurumların refah üzerindeki etkilerini" inceleyen çalışmalarıyla Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazandı.

Prof. Dr. Acemoğlu, bu ödülle birlikte Türkiye'den Nobel alan üçüncü isim olarak tarihe geçti. Daha önce Orhan Pamuk 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülürken 2015 yılında ise Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Kimya Ödülü'nün sahibi olmuştu.

Acemoğlu'nun yaşadığı gurur sonrasında sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Galatasaray Divan Kurulu üyesi ve sarı-kırmızılı ekibin eski yöneticisi Sedat Doğan, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın 2015 yılında kazandığı Nobel Kimya ödülüne de vurgu yaptı.

Doğan, açıklamasında "Bir Galatasaray liseli abim ekonomi Nobel’i aldı . Çok gururluyum! işte Galatasaray kültürü dediğimiz şey budur. Bunu kaybetmememiz lazım tebrik ederim Daron abi. Kulübümüzde iki tane nobelli üyemiz var artık." ifadelerini kullandı.

10222242.jpg

Öte yandan Acemoğlu'nun kazandığı ödül sonrasında Galatasaray Spor Kulübü de bir tebrik mesajı yayınladı.

Sarı-kırmızılı ekibin internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada "Galatasaray Lisesi mezunu dünyaca ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, 2024 Nobel Ekonomi Ödülü’nü kazandı. Acemoğlu, 2015 Nobel Kimya Ödüllü Galatasaray Spor Kulübü Üyesi Aziz Sancar’ın ardından Nobel ödülü sahibi olmanın gururunu yaşadı." denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN