Lezzetinin farkı coğrafi tescille kanıtlandı, hasadı başladı! Ürün çok talep çok: Kolay pişiyor farkını ortaya koyuyor

Lezzetinin farkı coğrafi tescille kanıtlandı, hasadı başladı! Ürün çok talep çok: Kolay pişiyor farkını ortaya koyuyor

Bursa’nın İnegöl ilçesine ait olan bu ürünün lezzetinin farkı coğrafi tescille kanıtlandı, hasadı başladı. Bu yıl belediyenin hasat makinesi desteğiyle başlayan hasatta ürünün bol olmasının yanı sıra talep de çok. İşte, yüzleri güldüren o hasadın detayları…

Bursa'nın coğrafi işaret tescili almış değerlerinden biri olan İnegöl Cerrah kuru fasulyesinde hasat dönemi resmen başladı. Kırsal Cerrah Mahallesi’nde yaklaşık 800 dekar alanda yetiştirilen bu özel fasulye çeşidi, üreticilerin yüzünü güldürüyor.

İnegöl Belediyesi’nin sağladığı hasat makinesi desteği ile bu yıl verimli bir hasat sezonu geçiriliyor. Hasat çalışmalarını yerinde inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bölgenin tarım, sanayi ve turizm değerleri ile daha ileriye taşınması için el birliğiyle çalıştıklarını vurguladı. Taban, tüm üreticilere ve emeği geçen paydaşlara teşekkür ederek, "Kendi kendimize yetebilmek, üretim yapabilmek büyük önem taşıyor" dedi.

inegol-cerrah-kuru-fasulye-hasadi-1.jpg

CERRAH KURU FASULYESİNİN ÖZELLİKLERİ

Cerrah Mahallesi, fidan yetiştiriciliğinde öncü bir bölge olarak biliniyor. Taban, Cerrah kuru fasulyesinin kendine özgü özellikleri ile tanındığını ifade ederek, bu ürünün sağlık açısından birçok faydası olduğunu dile getirdi. Cerrah kuru fasulyesi, düşük kalorili ve vitamin açısından zengin bir seçenek olarak öne çıkıyor; ayrıca sindirim sistemine de katkı sağlıyor.

inegol-cerrah-kuru-fasulye-hasadi-2.jpg

KOLAY PİŞME ÖZELLİĞİ İLE DİĞERLERİNDEN AYRILIYOR

Cerrah kuru fasulyesinin en önemli özelliklerinden biri de kolay pişirilebilmesi. Taban, "Diğer fasulye türlerinin aksine Cerrah kuru fasulyesi önceden ıslatılmadan direkt pişirilebiliyor. Bu da mutfakta zaman kazandırıyor" diyerek bu özelliğin önemini vurguladı.

inegol-cerrah-kuru-fasulye-hasadi-3.jpg

HEDEF ÜRETİMİ ARTIRMAK

İnegöl Belediyesi, yerel dernekler ve tarımsal kurumlarla iş birliği yaparak üretimi artırmayı hedefliyor. Başkan Taban, bu süreçte çiftçilerin büyük gayret gösterdiğini de sözlerine ekledi. Hasat sürecinde kullanılan makineler, fasulyenin kabuğundan kolayca ayrılmasını sağlayarak hasat işlemini hızlandırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN