Çiftçilere Ekim duyurusu! İstanbullu çiftçi dört gözle bekliyordu: Arpa, buğday, yulaf, fide…

Çiftçilere Ekim duyurusu! İstanbullu çiftçi dört gözle bekliyordu: Arpa, buğday, yulaf, fide…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbullu çiftçinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Çiftçilere arpa, yulaf ve ekmeklik buğday tohumu desteğinin bu yılda devam ettiğini belirten İBB, “Hububat Tohum Desteği” programı doğrultusunda 80.000 dekar alana tohum ekileceğini belirtti. İşte tüm detaylar…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul'u çiftçilerin girdi maliyetlerinin azaltılması amacıyla üretimden eline eteğini çeken çiftçilerin tekrardan tarıma dönmesi ve tarımsal alanlarda betonlaşmayı önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. 80.000 dekar alana ekilecek ürünlerden 52-53 ton civarında ürün elde edileceğini belirten İBB, çiftçileri yeniden üretime teşvik ediyor. İstanbul'da Çiftçiler ilk kez 2022 yılında ekmeklik buğday tohumu ile başladıkları bu yolculuğa bu yılda hızla devam ediyor.

ARPA BUĞDAY DESTEĞİ SAĞLANIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çiftçilere sağlanan desteklerin 2 katına çıkarılacağını belirterek 2024 yılında “Hububat Tohumu Desteği” kapsamında arpa, yulaf ve ekmeklik buğday tohumu desteği sağlanacağını duyurdu. İBB tasarruf tedbirlerine uygun bir şekilde destekten faydalanma limitlerinin 4 dekar ile 40 dekar arasında yeniden düzenlendiğini söyledi. 30 Temmuz 2024 tarihi ile 9 Temmuz 2024 tarihleri arasında İstanbullu çiftçilerin talepleri tek tek toplandı.

HABERLER - TARIMSAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI

HUBUBAT DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan İBB İstanbul genelinde 382 çiftçi 323 ton arpa, 232 çiftçi 137 ton yulaf, bin 769 çiftçi 1.531 ton ekmeklik buğday tohumu olmak üzere toplamda 2383 çiftçi için 1991 ton hububat tohumu desteği talebi olduğunu belirtti. 80.000 dekar alanda yapılacak olan ekimler doğrultusunda 52-53 bin ton civarında ürün elde edilmesi bekleniyor.

İBB'den çiftçiye destek: 'Üretim seferberliği' başlatıldı - Son Dakika Türkiye Haberleri | Cumhuriyet

Tohum desteğinin yanı sıra üretim yapan çiftçilere karalahana ve kıvırcık marulundan oluşan kışlık fide dağıtımının da başladığı belirtildi. 12 ilçede seracılık yapan İstanbullu Çiftçilere yaklaşık 3,5 milyon adet fide dağıtımı gerçekleştirilecek.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN