Hasat vakti tarlaya giden çiftçi şok oldu! 70 cm boyunda, 40 kilo ağırlığında: Görenler hayrete düştü

Hasat vakti tarlaya giden çiftçi şok oldu! 70 cm boyunda, 40 kilo ağırlığında: Görenler hayrete düştü

Karabük’te hasat vakti tarlaya giden çiftçi şok oldu. O sebze tam 110 cm boyunda, 40 kilo ağırlığında. İşte görenleri hayrete düşüren o hasat…

Karabük’te, Melisa köyünde bir bahçede yetişen 40 kilogramlık kabak, hem boyu hem de ağırlığıyla dikkatleri üzerine çekti. Fahri Akbıyık tarafından yetiştirilen bu dev kabak, tarım meraklılarını şaşkına çevirdi.

karabukte-40-kiloluk-kabak-2.jpg

Fahri Akbıyık, bahçesine kabak tohumları ektiğinde, hasat vaktine yakın zamanlarda boyu 70 santimetreyi bulan bir kabakla karşılaştı. İlk başta kabağı kızartmalık zannettiğini söyleyen Akbıyık, böyle büyük bir kabakla karşılaşmanın kendisi için sürpriz olduğunu ifade etti.

karabukte-40-kiloluk-kabak-1.jpg

40 KİLOLUK KABAK HERKESİ ŞAŞIRTTI

İki hafta önce bahçesine gittiğinde kabağın büyüklüğünü görünce şaşıran Akbıyık, "İki gün önce almaya gittik, tarttık. 40 kilo 650 gram olduğunu gördük," dedi. Kabağın bu kadar büyümesinin sebebi olarak, hayvan gübresiyle toprağı karıştırıp sulama yaptıklarını belirten Akbıyık, ilaçlama işlemi yapmadıklarını da sözlerine ekledi.

karabukte-40-kiloluk-kabak-3.jpg

Fahri Akbıyık, daha önce böyle bir kabak görmediğini ve çevresindekilerin de şaşkınlık yaşadığını anlattı. Bu büyüklükteki bir kabak, yerel tarım toplulukları arasında ilgi çekmeye devam ediyor. Akbıyık, bu deneyimin kendisine yeni bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN