Ünlü un markasından böcek ilacı çıktı: Duyan iade etmeye başladı

Ünlü un markasından böcek ilacı çıktı: Duyan iade etmeye başladı

Almanya’da faaliyet gösteren bir un üreticisi, nohut unu ürününü geri çağırma kararı aldı. Duyan ürünleri iade ediyor

Global Foods Trading GmbH, “Schani – Gram Flour Pure Besan” markalı ürünle ilgili 23 Ekim tarihinde yayımladığı açıklamada, ürünün içinde beyne zarar verebilecek bir pestisit tespit edildiğini duyurdu.

GERİ ÇAĞIRMANIN NEDENİ: CHLORPYRIFOS

Şirket, geri çağırmanın nedeninin Avrupa Birliği’nde 2020 yılından beri yasaklı olan Chlorpyrifos adlı böcek ilacının ürün içinde bulunması olduğunu belirtti. Chlorpyrifos’un sinir sistemi üzerinde olumsuz etkileri olabileceği ve bu nedenle ürünün tüketilmesinin sağlık açısından tehlikeli olabileceği vurgulandı.

MÜŞTERİLERE İADE SEÇENEKLERİ SUNULUYOR

Geri çağırma, sadece 2025 Şubat son kullanma tarihine sahip ve KIE 019 parti numaralı ürünleri kapsıyor. Global Foods Trading GmbH, müşterilerin bu ürünleri aldıkları marketlere iade edebileceklerini ve iade sürecinde fişlerini kullanmaları gerektiğini belirtti. Ürün iadesinin mümkün olmadığı durumlarda ise para iadesi yapılabileceği açıklandı.

Bu gelişmeler doğrultusunda, tüketicilerin bu ürünleri kesinlikle tüketmemeleri ve belirtilen iade prosedürlerini takip etmeleri öneriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN