Dünyanın en iyi salataları belli oldu: Türkiye'den o lezzet ilk onda

Dünyanın en iyi salataları belli oldu: Türkiye'den o lezzet ilk onda

Lezzet eleştirmenlerinin incelemelerini ve yemekler hakkında yapılan araştırmaları bir araya getiren seyahat rehberi TasteAtlas, patlıcan salatası, piyaz, semizotu salatası ve çoban salatası gibi çeşitli Türk salatalarının yer aldığı dünyanın en popüler salatalarını sıraladı; ilk üç sırada Amerikan Coleslaw, Meksika Sezar salatası ve Yunan Horiatiki salatası bulunuyor. Türkiye'den kısır ilk ona girdi.

Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas (Lezzet Atlası) adlı web sitesi dünyanın en popüler salatalarını paylaştı.

Lezzet eleştirmenlerinin incelemelerini ve yemekler hakkında yapılan araştırmaları bir araya getiren seyahat rehberi TasteAtlas, dünyanın en popüler salatalarını sıraladı.

patlican.jpg

Listede 30'uncu sırada patlıcan salatası, 34'üncü sırada piyaz yer aldı.

Listede 36'ıncı sırada ise semizotu salatası yer aldı. 63'üncü sıraya çoban salatası geldi.

coleslaw-001.jpg

1. Coleslaw / Amerika

Amerikan yemeği olan lahana salatası, Hollandaca koolsla teriminden gelir ve genellikle mangalda et veya kızarmış tavukla servis edilir. İlk olarak 1800'lerde Hollandalı yerleşimciler tarafından New York'ta kuruldu.

sezar-001.jpg

2. Sezar salata / Meksika

İkonik Sezar salatası, adını Cesare (Caesar) Cardini'den aldı. Cesar Cardini, San Diego'da yaşayan ancak Amerika Birleşik Devletleri yasalarını ihlal eden bir İtalyan göçmen.

yunan-salatasi.jpg

3. Yunan salatası (Horiatiki) / Yunanistan

Köy salatası veya horiatiki, Yunanistan'ın ulusal yemeğidir ve dörde bölünmüş domates, dilimlenmiş kırmızı soğan ve iri dilimlenmiş salatalıktan oluşur.

caprese-salata.jpg

4. Caprese salata / İtalya

Canlı renkleri ve Napoli mutfağının gerçek bir klasiği olan Caprese, dünya çapında en sevilen salatalardan biri.

salataaa.jpg

5. Papaya salatası (Som Tam) / Tayland

Som tam, çoğunlukla Tayland'ın kuzeydoğu kısmıyla (Isaan) ilişkilendirilen yeşil bir papaya salatasıdır ancak ilk kez Laos'ta ortaya çıktığı da sıklıkla öne sürülür.

makarna-salatasi.jpg

6. Makarna salatası / Amerika

Hawaii'de makarna salatası, sütle inceltilmiş mayonezle süslenmiş dirsek makarnadan oluşan hafif keskin, tatlı ve soğuk bir salatadır.

fettus-salatasi.jpg

7. Fettuş / Lübnan

Fettuş, temel olarak geleneksel pide ekmeğinden yapılan, diğer malzemelerin üzerine konulduğu basit bir salatadır.

olivier-salatasi.jpg

8. Olivier salatası / Rusya

Olivier salatası, bir Rus salatasıdır ve genellikle doğranmış sebzeler, et ve mayonezden yapılır.

kisir.jpg

9. Kısır / Türkiye

Klasik Türk salatası, ince bulgur, domates, nane, sarımsak, maydanoz ve limon suyu veya nar ekşisi ile yapılır. Salatayı daha baharatlı hale getirmek için genellikle kimyon ve kırmızı pul biber eklenir. Limon suyu Türkiye'nin kuzeybatısında yaygın olarak kullanılırken, nar ekşisi güneydoğusunda daha popülerdir. Büfeler ve mezeler için idealdir, ancak garnitür olarak da sıklıkla kullanılır. Servis tipik olarak soğuk veya oda sıcaklığında yapılır.

10. Tabule (Lübnan)

Tabbouleh, genellikle salata olarak adlandırılan Lübnan'ın ulusal yemeğidir ve temel olarak taze, ince kıyılmış maydanoz yaprakları, zeytinyağı, bulgur ve doğranmış nane yaprakları kullanır. Tabbouleh'de kullanılan yiyilebilir bitkiler, Orta Çağ'dan beri Araplar tarafından tüketildiği dağlık Lübnan ve Suriye'den geliyor. Bazen pide, babagannuş veya humus ile meze olarak sunulur. Kırmızı domates, doğranmış salatalık, taze limon suyu ve kıyılmış soğan, salatayı keskinleştirir. Tabbouleh'i servis yapmadan önce birkaç saat soğutmak tadını artırır.

Listenin tamamına buradan ulaşılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN