Meteoroloji'den İstanbul için yağış uyarısı: Akşam saatlerine dikkat | Bugün hava nasıl olacak

Meteoroloji'den İstanbul için yağış uyarısı: Akşam saatlerine dikkat | Bugün hava nasıl olacak

Meteoroloji İstanbul için yağış uyarı uyarısı yaptı. Gün boyu hava durumu havanın parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Ancak İstanbulluların akşam saatlerine dikkat etmesi gerekiyor. Hafta sonu da sürecek yağış ve fırtına etkisini göstermeye başlayacak. İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Kırklareli kıyıları, Tekirdağ, Balıkesir'in kuzey ilçeleri, Manisa, Kütahya, Kırıkkale, Kırşehir ve Çorum'da da yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi başta olmak üzere birçok il için yağış uyarısı yaptı. İstanbul için akşam saatlerinde yağış uyarısı yapan meteroloji, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Kırklareli kıyıları, İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir'in kuzey ilçeleri, Manisa, Kütahya, Kırıkkale, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu (Adıyaman hariç), Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini açıkladı.

DOĞU KESİMLERİNDE SICAKLIK ARTACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, akşam saatlerine kadar güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla hafif sağanak yağışlı 17
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak yağışlı 17
İzmir: Parçalı ve zamanla çok bulutlu 24
Bursa: Parçalı yer yer çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak yağışlı 16
Adana: Az bulutlu ve açık, gece saatlerinden itibaren parçalı bulutlu 30
Antalya: Az bulutlu ve açık 25
Samsun: Parçalı ve zamanla çok bulutlu 18
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 19
Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 13
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 25

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

YAĞIŞLAR KUZEYBATIDA YOĞUNLAŞIYOR

Bugün yağışlar kuzetbatıda yoğunlaşıyor. Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde yağış etkili olacak. Yurdun kuzeybatı ve Güneydoğu kesimlerinde yer yer kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Kırklareli kıyıları, İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir'in kuzey ilçeleri, Manisa, Kütahya, Kırıkkale, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu (Adıyaman hariç), Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkariçevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

FIRTINAYA DİKKAT!

Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Marmara'da Perşembe günü (27.10.2016) akşam saatlerinden itibaren rüzgarın kuvvetini artırarak kuzeydoğu (poyraz) yönünden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın, Cuma günü (28.10.2016) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir" denildi. Kuvvetli rüzgarların saat 15.00'de başlayıp cumartesi 02.00'ye kadar etkili olacak. 

16-10/27/0612buyuk.PNG

Meteoroloji'den yapılan diğer uyarıda ise "Kuzey Ege'de Perşembe günü (27.10.2016) öğle saatlerden itibaren rüzgarın kuvvetini artırarak, kuzey ve kuzeydoğu (yıldız ve poyraz) yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, açıklarında yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; Cumartesi(29.10.2016) ilk saatlerden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

16-10/27/1218buyuk.PNG

CUMA GÜNÜ HAVA DURUMU

Cuma günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde, Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde hafif şiddetli yağış bekleniyor. Hatay, İskenderun çevrelerinde Güneydoğu Anadolu bölgesinin tamamında, Doğu Anadolu bölgesinin güney kesimlerinde yağışlar etkili olacak. Yağışların Bitlis, Van, Siirt ve muş çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

16-10/27/1824buyuk.PNG

CUMARTESİ GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

Cumartesi günü Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in büyük bir bölümü, Doğu Anadolu bölgesinin kuzey kesimlerinde yağışlar bekleniyor. Yağışlar Doğu Karadeniz'in kıyı şeridinde kuvvetli olacak. Yağışlar Batı Karadeniz'in yüksek kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinde özellikle gece saatlerinde kar şeklinde olabilir. Sıcaklıkalrda kuzey ve iç kesimlerde düşüş bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN