Toplu taşımalarda kış tarifesine geçiliyor! İzmir'de yeni sefer saatleri belli oldu, otobüs, tramvay, İZDENİZ...

Toplu taşımalarda kış tarifesine geçiliyor! İzmir'de yeni sefer saatleri belli oldu, otobüs, tramvay, İZDENİZ...

İzmirliler dikkat! Toplu taşımalarda kış tarifesine geçiliyor. Otobüs, tramvay, İZDENİZ saatleri değişecek! İzmir'de yeni sefer saatleri belli oldu. İşte yeni sefer saatleri...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları, 9 Eylül Pazartesi gününden itibaren kış düzenine geçiş yapacak. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, şehir içi ulaşımda önemli değişiklikler yaşanacak.

ESHOT, METRO VE TRAMVAY HATLARINDA SEFER SIKLIĞI ARTIRILACAK

İzmir Metro A.Ş.'de anlaşma sağlandı! Yüzde 25 zam - Son Dakika Haberler

İzmir'in toplu ulaşımını sağlayan ESHOT, İZULAŞ ve İZTAŞIT, yaz döneminde günde ortalama 1480 araçla hizmet verirken, okulların açılmasıyla birlikte günlük otobüs sayısını artırarak, yaklaşık 1708 aracı sefere çıkaracak. Toplamda 430 hatta hizmet verecek olan otobüslerin yapacağı toplam sefer sayısı ise yaklaşık 28 bin olarak planlandı. ESHOT’un tüm idari personeli, olası kazalara ve arızalara hızla müdahale edebilmek için sahada olacak. Güncel çalışma programlarına, ESHOT Mobil uygulaması ve eshot.gov.tr web sitesinden ulaşılabilecek.

Metro ve tramvay hatlarında da önemli değişiklikler yapılacak. Hafta içi yoğun saatlerde metro seferleri 3,5 dakikada bir gerçekleştirilecek. Konak Tramvayı, yoğun saatlerde 5 dakikada bir çalışırken, Karşıyaka Tramvayı ise 10 dakikada bir sefer yapacak.

KARŞIYAKA VE ÇİĞLİ TRAMVAY HATLARINDA YENİ DÖNEM

İzmire alınacak 22 tramvay aracı için ihale 3 Ekimde - İzmir Haber​​​​​​​

9 Eylül 2024 Pazartesi gününden itibaren, Karşıyaka ve Çiğli tramvay hatlarında aktarmasız işletim uygulamasına geçilecek. 06.00-00.20 saatleri arasında hizmet verecek. Yeni düzenlemeye göre, Alaybey'den hareket eden tramvaylar, Ataşehir Kavşağı, Semra Aksu, Kâtip Çelebi Üniversitesi ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi üzerinden tekrar Alaybey’e dönecek. Bu yeni planlama ile Alaybey'den hareket eden tramvaylar, kesintisiz olarak kırmızı hatta devam edecek.

MAVİ HATTIN İŞLETİM PLANINDA DEĞİŞİKLİK YOK

Mavi hattın işletim planında herhangi bir değişiklik yapılmazken, son sefer saati 19.00’dan 00.20’ye uzatıldı. Bu hattın sefer programlarına izmirmetro.com.tr ve tramizmir.com adreslerinden erişilebilecek.

İZDENİZ SEFERLERİ MEVCUT TARİFEYLE DEVAM EDECEK

İZDENİZ Genel Müdürlüğü'ne bağlı yolcu gemileri ve feribotlar, iç körfezdeki mevcut tarifeleri doğrultusunda seferlerine devam edecek. Yoğun saatlerde yolcu gemileri ve feribotlar, 15 dakikada bir çalışacak. Sefer programlarına izdeniz.com.tr adresinden ulaşılabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN