MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın İran sorumlusu etkisiz hale getirildi

MİT, PKK/KCK mensubu "Nujiyan Amed" kod adlı Saliha Akbıyık'ı, Irak'ın Süleymaniye kentinde düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Teröristin, örgütün İran sorumlusu olduğu ve İran-Irak sınır hattında barınan tüm teröristlerin faaliyetlerinden birinci derece sorumlu olduğu bildirildi.

Teröristlere yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) saha çalışmaları neticesinde PKK/KCK mensubu Saliha Akbıyık'ın Irak'ın Süleymaniye ilçesinin kırsalında İran sınırında Pencevin bölgesinde olduğunu tespit etti.

9988069.jpg

PKK'NIN İRAN SORUMLUSU ETKİSİZ

Saha ajanları tarafından attığı her adım izlenen "Nujiyan Amed" kod adlı terörist düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

9988072.jpg

1993 yılından bu yana örgütün içinde bulunan teröristin İran yapılanmasından sorumlu olarak faaliyetlerini yürüttüğü ve İran-Irak sınır hattında barınan tüm teröristlerin faaliyetlerinden de birinci derecede sorumlu olduğu bildirildi.

9988073.jpg

SALİHA AKBIYIK HAKKINDA

PKK/KCK Merkez Komite ile YJA Star Merkez Karargah üyesi olan Saliha Akbıyık’ın aslen Diyarbakırlı olduğu belirtilirken, 1993 yılında Mersin’de PKK/KCK’nın kırsal kadrolarına katıldığı ve Yunanistan’da terör örgütünün kamplarında eğitim aldığı aktarıldı.

9988071-001.jpg

Suriye’de bulunduğu dönemde gençlerin örgüte katılımını sağlayan Akbıyık’ın, terör örgütünün toplumsal, siyasi ve silahlı kanatlarında faaliyet gösterdiği, Irak’a geçtiği dönemde ise Kandil, Zap, Metina ve Mahmur’da silahlı faaliyetlerde yer aldığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN