Konserleri hedef alınan Suavi'den KARAR'a açıklama: 'Omurgasız ve korkaklar, benimle beraber onlarca kişinin ekmeğiyle oynadı'

Konserleri hedef alınan Suavi'den KARAR'a açıklama: 'Omurgasız ve korkaklar, benimle beraber onlarca kişinin ekmeğiyle oynadı'

İstanbul Beykoz'da verdiği konserde hedef gösterilen ve saldırı girişimine uğrayan sanatçı Suavi’nin Konya Seydişehir’deki konseri, Ülkü Ocakları’nın itirazı sonrası CHP'li belediye tarafından iptal edildi. Konserleri hedef alınan, KARAR'a konuşan sanatçı Suavi ise "Omurgasız ve korkaklar, benimle beraber onlarca kişinin ekmeğiyle oynadı. Faşizan bir saldırı düzenleniyor" tepkisini gösterdi.

MERVE ŞİŞMAN

Suavi’nin, Beykoz Belediyesi’nin düzenlediği '19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü' etkinliğinde verdiği konser, bozkurt işareti yapan bir grubun engelleme girişimiyle karşılaşmıştı. Sanatçıya 'terörist' suçlaması yönelten grup sloganlarla konseri engellemeye çalışmıştı.

Konser öncesinde MHP Beykoz İlçe Başkanı Emre Çömlekçi, Suavi’nin konser vermesini “kabul edilemez” bulduğunu açıklarken, engelleme girişiminden sonra ilçe başkanlığı hesabından “Burası Beykoz, Gelme demiştik” diye paylaşım yapılmıştı.

Olaylı konserin ardından Suavi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Konya Seydişehir Belediyesi’nin düzenleyeceği konserde sahne alacaktı. Önceden yayınlanan programda yer alan Suavi’nin ismi, yeni programdan çıkarıldı ve konser iptal edildi.

'OMURGASIZ VE BECERİKSİZ BİR DURUŞ SERGİLENDİ'

KARAR'ın sorularına yanıt veren 73 yaşındaki sanatçı Mehmet Suavi Saygan konser iptaline ilişkin, 'korkakça davrandılar, konser yapacağım başka yerleri de baskıyla iptal ettirmeye çalışıyorlar' tepkisini gösterdi.

Suavi, Seydişehir Belediyesi’nin konser iptal kararının basın açıklamasını bile MHP’nin yaptığını belirterek, bu durumun siyasi bir talimatın yerine getirilmesi olarak değerlendirdi. Sanatçı, KARAR'a yaptığı açıklamasında, “MHP ve AK Parti’nin baskısıyla konserim iptal oldu. Omurgasız ve beceriksiz bir duruş sergilendi” dedi.

'FAŞİZAN BİR SALDIRI DÜZENLENİYOR'

Suavi, bu iptalin sadece kendi kariyerini değil, birçok kişinin ekmeğiyle oynandığını vurguladı. Suavi, kendisine yönelik suçlamaların siyasi kimliğinden kaynaklandığını ifade ederek, vatan hainliği suçlamalarının haksız olduğunu ve bu suçlamaların asparagas haberlerle desteklenen faşizan bir saldırı olduğunu öne sürdü

Sanatçı Suavi'nin KARAR'a yaptığı açıklama şöyle;

"MHP ve AK Parti ilçe yöneticilerinin açıklamalarıyla gündem edilmeye çalışılan yalan ve nefretin tesiri konserimiz, CHP Seydişehir Belediyesi Başkanı tarafından tek taraflı olarak iptal edildi. Konser yapacağım başka yerleri de iptal ettirmek için uğraşıyorlar. Korkak davranıyorlar, açıklamayı Seydişehir Belediyesi bile yapamadı. MHP ve AK Parti'nin baskısıyla konserim iptal oldu. Konser iptalinin basın açıklamasını bile MHP yaptı. Omurgasız, beceriksiz bir duruş sergilendi. MHP'yi herhalde aradılar 'talimatınızı yerine getirdim' dediler. Bunlar saldırgan ve şiddetten beslenen insanlar.

Tüm muhalif grupların bir duruş sergilemesi gerekir. Benim üzerimden muhalif kanat terbiye edilmeye çalışılıyor. Uçak biletlerimiz bile yandı, böyle özel günler için olağanüstü bir sebep göstermeden konserler iptal edilmez. Benimle beraber onlarca insanın ekmeği ile oynadılar. Yangın, doğal afet gibi etkenlerde ancak konserler iptal edilir. Beni siyasi kimliğimden dolayı hedef alıyorlar, vatan hainliği ile suçlanıyorum ama ben 1 sene deprem bölgesinde gönüllü çalışmış bir insanım. Politik kimliğimden tutun vatan hainliğime kadar, yapılan asparagas haberlerle bana faşizan bir saldırı düzenleniyor"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN