Yaz aylarının favorisi! Yunanlar bu lezzete de ortak çıktı! En iyi salatalık lezzetleri belli oldu

Yaz aylarının favorisi! Yunanlar bu lezzete de ortak çıktı! En iyi salatalık lezzetleri belli oldu

Yaz aylarında favori lezzetler arasında yer alıyor kimse bunu yemeden yapamıyor. Hem Türkiye'de hem Yunanistan'da yapılıyor dünya listeleri bunu konuşuyor. İşte salatalıkla yapılan en iyi lezzetler…

Salatalığın eklendiği bir şeyin kötü olma ihtimali de bulunmuyor. Taste Atlas, bu kez de dünyanın en iyi salatalıklı lezzetlerini araştırdı. Listenin 5. sırasında Türkiye'nin meşhur lezzeti yer alırken 18. sırasında ise yine Türkiye çoban salatayla belirdi. İşte salatalıkla yapılan en iyi lezzetler…

DÜNYANIN EN İYİ SALATALIK LEZZETLERİ

Smashed Asian Cucumber Salad - Super Quick, Super Fun! - YouTube

1. SMACKED CUCUMBER (PAI HUANG GUA) / ÇİN

Tibet’te piknik yaparken atıştırmalık olarak çok sık tükettiler bu tat Asya'ya özgü bir yemektir. İçerisinde salatalık, sarımsak, susam yağı bir gül siyah sirke ve soya sosu bulunuyor. Salatalık soyulduktan sonra oklava ile dövülerek parçalanıp harmanlanıyor.

Tzaziki Tarifi, Nasıl Yapılır? (Videolu) - Yemek.com

2. TZATZIKI (CACIKİ / YUNAN USULÜ CACIK) / YUNANİSTAN

Yoğurt, salatalık, sarımsak, dereotu, nane veya maydanoz gibi çok sayıda bitkinin karıştırılarak yapılar ve Türkiye'deki çok benzeyen bu lezzet Yunanların vazgeçilmez sosları arasında yer alıyor.

How to Make Aguachile: The Chili-Spiked Mexican Ceviche

4. AGUACHILE / MEKSİKA

Meksika'nın Sinaloa eyaletine özgü bir yemek olarak karşımıza çıkan bu lezzet taze çiğ karides, salatalık, kırmızı soğan, limon suyu ve suyla toz haline getirilmiş biberden oluşan eşsiz bir lezzet sunuyor.

Mizeria z cienko krojonych ogórków (TM6) - Cookidoo® – resmi Thermomix® tarif platformu

4. MIZERIA / POLONYA

Polonya'nın en ünlü salatası olan mizeria yapımı son derece basit serinletici bir lezzet olarak bilinmektedir. İnce ince dilimlenen salatalıkların tuz ve karabiberle tatlandırılıp kremalı ekşi kremaya veya yoğurda karıştırılması ile yapılıyor. Polonya'da en sevilen bitkilerden biri ise dereotu olarak bilinmektedir.

Sofraların Beyaz İncisi: Cacık Tarifi | Nasıl Yapılır? | Yemekte Keyif Var

5. CACIK / TÜRKİYE

Güneydoğu Avrupa ve Orta Doğu mutfaklarında farklı versiyonları ile yapılan cacık süzme veya sulandırılmış Yoğurdun ince doğranan salatalık ve kıyılmış sarımsaklı karıştırılması ile elde ediliyor. Geleneksel bir lezzet olan cacık dereotu bir gün zeytinyağı, nane, limon suyu veya sirke bazen de kekik, sumak ve kırmızı biberle tatlandırılır.

Sunomono Nedir? Japon Sunomono Nasıl Yapılır? | Ege Pazarından

6. SUNOMONO / JAPONYA

Sunomono, sirke ve soya sosundan oluşan hafif tatlandırılmış bir sosla tatlandırılan popüler bir Japon salatalık salatasıdır. Basit ve canlandırıcı, ince dilimlenmiş salatalıkların yanı sıra deniz ürünleri, deniz yosunu şeritleri veya kızarmış susam tohumları gibi diğer çeşitli malzemeleri de içerebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN