Provizyon Ne Demek?

Provizyon Ne Demek?

Günümüzde, "provizyon" terimi çeşitli bağlamlarda kullanılan bir kelime haline gelmiştir. Genel olarak, provizyon, belirli bir gelecek olayın gerçekleşmesi durumunda ortaya çıkabilecek mali veya diğer türdeki riskler için bir tür koruma veya hazırlık anlamına gelir. Finansal dünyada, özellikle sigorta ve bankacılık sektörlerinde sıkça kullanılan bir terimdir.

Provizyon Ne Demek?

"Provizyon", bir işlem veya durum için önceden hazırlık yapma anlamına gelir. Özellikle finansal terimlerde, bir ödeme veya işlem için ayrılan belirli bir miktar veya kaynak anlamında kullanılır. Örneğin, bir banka müşterisi kredi kartıyla bir alışveriş yapmak istediğinde, banka önceden belirlenmiş bir "provizyon" miktarını müşterinin hesabından geçici olarak ayırabilir. Bu miktar, işlem gerçekleşene kadar müşterinin kullanımına kapatılır ve işlem tamamlandığında geri verilir veya işlem tutarıyla düzeltilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN