İstanbul'a kar yağacak mı? Meteoroloji uzmanı Orhan Şen açıkladı

İstanbul'a kar yağacak mı? Meteoroloji uzmanı Orhan Şen açıkladı

Yurdun bazı bölgelerinde kar yağışları etkili olurken, İstanbul'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dikkat çekti. Prof. Dr. Orhan Şen, bu sene de kış yaşanmayacağını belirterek "Çocukluğunuzdaki kışlar İstanbul'a uzak ihtimal. İstanbul'da 1 gün havada kar görürsek ne mutlu bize. Sonbahar yağışlarının az olması nedeniyle toprak nemini alamadı. Bu durum, tarım alanlarını olumsuz etkileyecek" dedi.

Yurdun yüksek kesimlerinde kış mevsimi kendini gösterirken, gözler İstanbul'a çevrildi. Özellikle son iki yıldır kar yağışı görmeyen megakentte milyonlarca kişi, bu yıl kışın nasıl geçeceğini merak ediyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'daki hava durumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Şen, gündüz ve gece sıcaklık farkına dikkat çekerek, "Güneş gittiği anda üşümeye başlıyorsunuz. Özellikle akşam 5'ten sonra montsuz çıkılmıyor İstanbul'da. Yani sonbahar kendisini gösteriyor. Baktığımız zaman sonbaharın bitmesine var ama yine de sıcaklıklar yüksek. Önümüzdeki 4-5 gün de bu şekilde gidecek." dedi.

'HAVADA KAR GÖRÜRSEK NE MUTLU'

Bu sene de sıkı bir kış yaşanmayacağını belirten Şen, "Çocukluğunuzdaki kışlar İstanbul'a uzak ihtimal. İstanbul'da 1 gün havada kar görürsek ne mutlu bize. Neden sonbahar yağışlı bir mevsimken yağışsız geçiyor. Ekim çiftçiler için önemlidir. Toprak gerekli nemi alamadı. Önümüzdeki 1 hafta da pek ihtimal veremiyoruz. 5-6 gün yurtta yağış yok. Yağan yağmur yetersiz oluyor." ifadelerini kullandı.

'VATANDAŞLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR'

Akşam saatleri için uyaran Şen, "Dışarı çıkarken yanınızda mont almalısınız. Gündüz hava açıksa gece de hava açık olur genelde. Bu gece soğumasından dolayı sis meydana geliyor. Karayolu ulaşımına vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN