Türkiye'nin dört bir yanında uygulanacak! O kartlar tek tek kaldırılıyor! Herkes yeni sisteme uyum sağlayacak

Türkiye'nin dört bir yanında uygulanacak! O kartlar tek tek kaldırılıyor! Herkes yeni sisteme uyum sağlayacak

Türkiye'nin dört bir yanında geçerli olacak yeni uygulama için düğmeye basıldı. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren uygulama kapsamında kullanılan o kartların hepsi tek tek iptal ediliyor. Her şey tek kart üzerinden sağlanacak. İşte tüm detaylar…

Türkiye'de her şehirde farklı bir ulaşım kartı kullanılırken yeni düzenleme ile birlikte tüm ulaşımlar tek kart üzerinden sağlanacak. Vatandaşların şehirlerarası toplu taşıma kullanımı daha kolay bir hale getirilirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı düzenlemenin detaylarını paylaştı. Türkiye kart ile birlikte Toplu taşıma araçlarını kullanmak hem daha kolay hem de daha güvenli bir hale geliyor. Proje doğrultusunda PTT A.Ş. ve Vakıf Katılım arasında birçok bankacılık işlemini içeren bir iş birliği protokolü imzalandı.

TÜM TÜRKİYE'DE GEÇERLİ OLACAK

PTT A.Ş. Genel Müdürü Hakan Gülten, toplu taşıma araçlarında yeni bir dönemin başladığını belirtti. Türkiye kart ile birlikte 2025 yılında 81 ilde geçerli olacak toplu ulaşım kartlarının birbirine Entegre edileceğini belirten Gültekin, proje doğrultusunda 2024 yılı sonuna kadar ülke genelinin %50'sine yakın bir rakam da sistemin uygulanacağını söyledi.

Türkiye Kart'ın hangi illerde kullanıma açılacağı belli oldu! PTT şubelerinden satın alınabilecek | TGRT Haber

Türkiye Kart Projesi ile birlikte kredi kartlarıyla da entegre bir sistem uygulanırken dünya çapında benzersiz bir teknolojiye de imza atılmış olacak. Türkiye Kart, karekod ve cep telefonu ile ödeme sistemlerini destekler bir proje olurken İlerleyen dönemlerde şehir içi toplu ulaşım araçlarında kullanılan ulaşım kartlarının da tek bir sistem üzerinden uygulanacağı ifade edildi.

Türkiye Kart nedir, nasıl kullanılır? Türkiye Kart başvurusu nereden yapılır? Türkiye Kart hangi illerde geçerli? | Türkiye Gazetesi

TÜRKİYE KART NEDİR?

Şehir içi toplu ulaşım araçlarında geçerli olacak entegre bir sistem olarak inşa edilen Türkiye kart, vatandaşların şehirler arası ulaşımlarda daha rahat bir ulaşım sağlamasını amaçlıyor. Bulundukları şehir dışında aynı kart aracılığıyla toplu taşıma hizmetlerinden yararlanacak olan vatandaşlar Türkiye Kart ile birlikte toplu taşıma ücretini ödeyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN