Aldığınız kaşar peynirlerine dikkat! Herkes güzel zannediyor hilesini kimse anlamıyor! Aslında sahtesi böyle anlaşılıyormuş…

Aldığınız kaşar peynirlerine dikkat! Herkes güzel zannediyor hilesini kimse anlamıyor! Aslında sahtesi böyle anlaşılıyormuş…

Herkesin severek tükettiği ürünler arasında yer alan kaşar peynirlerinde sahtecilikte her geçen gün artıyor. Uzmanlar aldınız ürünlerin hileli olup olmadığını anlamanın yöntemlerini paylaşıyor. Herkesin gerçek zannedip aldığı o ürünlerin sahteleri ise bu şekilde anlaşılıyor. İşte sahte kaşar peyniri anlama yöntemi…

Günümüzde sahtecilik her alanda etkisini gösterirken gıda ürünlerinde artan sahte ürünler vatandaşın sağlığını da tehlikeye atıyor. Herkesin gerçek diye aldığı o ürünlerin içerisinde pek çok farklı madde katılırken bilinçli tüketiciler hem cebine hem de sağlığını korumak için bu duruma dikkat ediyor. Tüketicilerin hileli kaşar problemi her geçen gün artarken hileyi tespit etmek için de 5 farklı yöntem bulunuyor. İşte sahte kaşar peyniri anlama yöntemi…

SAHTE KAŞAR NASIL ANLAŞILIR?

1. Ambalajı Kontrol Edin: Aldığınız ürünlerde ilk iş ambalaj kontrolü yapmak olmalı. Hileli kaşar peynirlerinde genellikle ambalajlarda belirli bilgilerin gizlendiği görülmektedir. Bu kapsamda peynirin ambalajına dikkatlice incelediğinizde üretici firma üretim tarihi ve son kullanma tarihine dikkat etmelidir.

'1 kilo sütten 1.5 kilo kaşar peyniri yapımı' videolarındaki büyük tehlike - 21.01.2022, Sputnik Türkiye

2. Fiyatı İnceleyin: Normalde kaşar peyniri fiyatlarının belirli bir aralıkta seyrettiği görülmektedir. Aldığınız kaşar peynirinin fiyatı normal fiyatının çok daha altındaysa bu ürüne rağbet etmemeniz gerekiyor.

Aldığınız kaşar peyniri sahte olabilir! Bu yöntemle sahte mi gerçek mi hemen anlayın

3. Marka Bilinçliliği: Güvenilir marka ürünlerini tercih etmek son derece önemli bir detaydır. Bu durum hileli kaşar peynirindeki riski en aza indirirken bilindik marka ürünlerinin daha güvenli olduğu uzmanlar tarafından söyleniyor.

SAKİN DENEMEYİN‼️????️1 kg sütten 1 5 KG KAŞAR YAPİMİNİ DENEYENLERİN HEPSİ BEGENMEDİLER,SİZDE DENEMEYİN - YouTube

4. Tadına Bakın: Hileli kaşar peynirleri genellikle orijinal marka peynirlerine göre daha farklı bir tat ve koku içermektedir. Bu nedenle satın almadan önce peynirin tadına bakabilirsiniz.

Sahte besinlerle zehirlenmeyin! İşte aklınıza bile gelmeyecek 5 sahte yiyecek ve ayırt etmenin yolları!

5. Satın Alma Noktalarına Dikkat Edin: Aldığınız ürünleri güvenilir marketlerden ve doğru üreticiden almanız gerekmektedir. Hileli kaşar peyniri riskini bu şekilde en aza indirirken sokak satıcıları veya bilinmeyen kaynaklardan kaşar peyniri almamak gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN