Z kuşağı ‘partileme’ yerine kültür peşinde

Z kuşağı ‘partileme’ yerine kültür peşinde

Yapılan bir araştırmaya göre, 18-30 yaş arasındaki gençlerin, Magaluf ve Ayia Napa gibi parti destinasyonlarına giderek, aşırı alkol tüketip sabaha kadar dans ettikleri tatiller artık geride kaldı.

Euronews’in haberine göre, gençler artık daha sakin bir yaşam temposu ve kültürel deneyimler, cazibe merkezleri sunan seyahatleri tercih ettiği için parti tatilleri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Seyahat Birliği’ne (The Travel Association - ABTA) göre, İngiliz gençlerinin yüzde 60’ı son 12 ay içinde yurt dışı tatili yaptı ancak gittikleri yerler ve deneyimleri değişti. Yeni bir araştırma, yalnızca yüzde 14 gibi küçük bir grubun nerede kalacaklarını seçerken seyahat ettikleri bölgedeki iyi bar ve kulüplerin sayısını belirleyici faktör olarak değerlendirdiğini ortaya koydu.

Ankete göre, yanıt verenler ne kadar gençse parti gezilerine o kadar karşı çıkıyor gibi görünüyor. Partileriyle bilinen bir yeri asla ziyaret etmeyi tercih etmeyeceğini söyleyen yüzde 23’lük kesimin çoğunluğunu 18-25 yaş arası gençler oluşturuyor. Ankete katılan daha yaşlı grup bu tür bir tatile çok daha açık görünüyor, daha önce parti tatiline çıkanların yüzde 36’sı bu deneyimi tekrarlayacaklarını belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN