Yüzbinlerce yerli ve yabancı turist oraya akın ediyor! Görenler mest oluyor

Yüzbinlerce yerli ve yabancı turist oraya akın ediyor! Görenler mest oluyor

Yüzbinlerce yerli ve yabancı turist o ilimize akın ediyor! Manzarayı görenler mest oluyor.

Artvin'in en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinden biri olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, bu yıl 600 binden fazla yerli ve yabancı turisti ağırlayarak rekor ziyaretçi sayısına ulaştı. İlçe merkezine 27 kilometre mesafede ve 368 hektarlık bir alanı kaplayan tabiat parkı, sonbahar aylarının renk cümbüşü ile doğaseverleri büyülemeye devam ediyor.

SONBAHARIN BÜYÜLEYİCİ RENKLERİYLE KARAGÖL

Sonbahar mevsimiyle birlikte Borçka Karagöl, yeşilin yanı sıra sarı, turuncu ve kırmızı tonlarının hakim olduğu muhteşem bir manzaraya bürünüyor. Bu renk cümbüşü gölün yüzeyine yansıyıp kartpostallık görüntüler oluştururken, ziyaretçiler göl çevresinde yürüyüş yaparak doğanın tadını çıkarıyor. Fotoğraf tutkunları için de kaçırılmayacak fırsatlar sunan Karagöl, her mevsim ayrı bir güzelliği barındırıyor.

VALİ TURAN ERGÜN’DEN KARAGÖL’E ÖVGÜ

Göreve yeni başlayan Artvin Valisi Turan Ergün, ilk kez ziyaret ettiği Borçka Karagöl’e hayran kaldığını belirterek, "Geçen hafta Şavşat Karagöl'deydik. Şimdi de Borçka Karagöl'deyiz. Hepsi birbirinden güzel. Her gördüğümüz yeri, bir önce gördüğümüz yerden daha çok beğeniyoruz. Artvin orman ve su kenti, tabiatı mükemmel. Ben böyle bir güzellik görmedim" dedi.

Pandemi öncesi her yıl yaklaşık 1 milyon ziyaretçi ağırlayan Borçka Karagöl'ün bu yıl 600 binden fazla kişiyi çektiğini dile getiren Ergün, “Bu yıl Borçka Karagöl'ü ziyaret eden turist sayısı 600 bini geçti. İnşallah 1 milyon sayısını tekrar yakalarız. Burada her şey mükemmel. Buraya gelen insanın ömrü uzar. Sonbaharla birlikte renk cümbüşü de başlamış durumda. Artvin'in her köşesinde farklı güzellik var. Göller, yaylalar, vadiler hepsi birbirinden güzel. Sonbahar, ilkbahar burası görmeden ölünmemesi gereken yer” diye ekledi.

ZİYARETÇİLERDEN TAM NOT ALDI

Rize'den gelen ziyaretçilerden Fatma Demirkıran, sonbaharın güzelliklerini keşfetmek için Karagöl’e geldiklerini belirterek, “İnsanlar burayı gezmeden, 'Tatil yaptım' demesin. Özellikle bu mevsimde gelsinler” diye konuştu.

Yalçın Yüksel ise bu eşsiz doğayı görmek için tekrar geleceğini belirterek, "Bu güzel doğayı görüp gezimize devam edeceğiz. Olağanüstü bir doğa insanları karşılıyor. Burası her mevsim özel oluyor ama sonbahar bir başka" ifadelerini kullandı.

Bursa'dan gelen Özlem Öztürk, Karagöl’ün kendisi için adeta bir terapi olduğunu ifade ederek, “Ağustostan kasım ayına kadar gelip görülmesi gereken bir rota. Burası beni psikolojik olarak rahatlatan bir bölge. Doğa yürüyüşlerini seviyorum. Burada beklentilerimizi buluyoruz. Türkiye'den, dünyadan herkesin gelip burayı görmesi gerekiyor. Böyle güzellikler her yerde yok” dedi.

Ziyaretçilerden Selda Yılmaz ise “Vatanımız bir cennet, değerini bilmek ve korumak lazım” sözleriyle doğanın korunması gerektiğine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN