Yola çıkacaklar dikkat! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! O yol yarın açılıyor: Yolculuk süresi yarı yarıya inecek

Yola çıkacaklar dikkat! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi! O yol yarın açılıyor: Yolculuk süresi yarı yarıya inecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, o yolun 17 Ekim’de açılacağı müjdesini verdi. Bu yolu kullanacaklara müjde yolculuk süresi yarı yarıya düşecek...

Aydın ve Denizli arasında 2 saat süren yolculuğun 55 dakikaya düşürecek yol tamamlandı. Yarın kullanıma açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu müjdeyi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu'nun 17 Ekim 2024 tarihinde trafiğe açılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, toplam 163 kilometrelik otoyol projesi sayesinde Aydın ve Denizli arasındaki yolculuk süresinin 55 dakikaya ineceğini belirterek “Toplam 163 kilometrelik otoyol projesi ile Aydın ve Denizli arasında 2 saat süren yolculuğun 55 dakikaya düşecek. Yıllık toplam 5,3 milyar lira tasarruf sağlayacağız.” dedi.

Aydın-Denizli otoyolu 17 Ekim’de trafiğe açılıyor

70 KİLOMETRELİK KESİM HİZMETE GİRİYOR

Uraloğlu, otoyolun 70 kilometrelik kısmının 17 Ekim'de hizmete açılacağını duyururken, 93 kilometrelik kesiminin 2023 yılında trafiğe açıldığını hatırlattı. “Otoyolun tamamı 6 şeritli 140 kilometre ana yol ve 4 şeritli 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplamda 163 kilometre uzunluğunda inşa edildi. Aydın Çevre Yolu Otoyol Kavşağı’ndan başlayıp Dalama üzerinden Yenipazar’a, Büyük Menderes Nehri’nin ise güneyinden geçerek Kuyucak ilçesine ulaşıyor. Karapınar’ın kuzeyinden Azizabat ve Yamalak yerleşkelerinin güneyinden devam eden otoyol, D-320 Aydın-Denizli Devlet Yolu’na paralel olarak Sarayköy’ün güneyinden geçiyor. Kumkısık mevkiinde D-320 Devlet Yolu’nun kuzeyine geçtikten sonra, otoyol Denizli’yi çevreleyerek Çeltikçi, Korucuk ve Kocadere istikametinde ilerleyip Kocabaş mevkiinde sonlanıyor.” diye ekledi. Bu proje, Aydın Çevre Yolu'ndan başlayarak Kuyucak kavşağında sona eriyor.

AYDIN VE DENİZLİ ARASI 55 DAKİKAYA DÜŞECEK

Uraloğlu yeni otoyol sayesinde 2 saatlik yolun 55 dakikaya düşeceğini belirterek şöyle konuştu: "Bu, bölge halkı için önemli bir zaman tasarrufu anlamına geliyor. Denizli Batı Çevreyolu Kavşağı Kumkısık ile İzmir Merkezi Liman Kavşağı arasındaki 220 kilometrelik otoyol, 1 saat 40 dakikaya inecek, böylece Aydın’dan Denizli’ye devlet yolu üzerinden ulaşım süresi, otoyol tamamlandığında İzmir’den Denizli’ye ulaşım süresine eşit olacak."

EKONOMİYE FAYDA SAĞLAYACAK

Bakan Uraloğlu, otoyolun ekonomik getirilerine de dikkat çekerek "Aydın-Denizli Otoyolu ile zamandan 4,5 milyar lira, akaryakıttan ise 800 milyon lira tasarruf edeceğiz. Yıllık 5,3 milyar liralık tasarruf sağlanacak. Ayrıca yıllık karbon emisyonunu 61 bin ton azaltarak çevreye de önemli bir katkı sunacağız." dedi.

Aydın-Denizli Otoyolu’nun faaliyete geçmesiyle Pamukkale, Efes, Didim ve Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerine ulaşım kolaylaşacak. Aynı zamanda Denizli’den İzmir Limanı’na sanayi ve tarım ürünlerinin taşınma süresi hızlanacak, bölgedeki ekonomik faaliyetler canlanacak.

İZMİR VE ANTALYA ARASINDA YOLCULUK SÜRESİ AZALACAK

Uraloğlu, sonraki etaplarda yapılacak olan Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarıyla İzmir ve Antalya arasındaki mesafenin kısalacağını söyleyerek Devlet yolu ile 580 kilometre olan mesafe, otoyol tamamlandığında 440 kilometreye düşeceğini belirtti ve şöyle devam etti: "Böylece İzmir’den Antalya’ya ulaşım süresi 6-7 saatten 3-3,5 saate düşecek, iki büyük turizm merkezi birbirine daha da yakınlaşacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN