Güvenpark saldırısı davasında 5 bin 172 yıl hapis cezası

Güvenpark saldırısı davasında 5 bin 172 yıl hapis cezası

Ankara Kızılay'daki Güvenpark'ta 8 yıl önce gerçekleştirilen terör saldırısında 36 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin yeniden görülen davada, tutuklu sanık Mehmet Veysi Dolaşan 5,172 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara'da 13 Mart 2016 tarihinde Kızılay'daki Güvenpark'ta meydana gelen ve 36 kişinin hayatını kaybetmesine, 349 kişinin de yaralanmasına yol açan terör saldırısına ilişkin yeniden görülen davada karar verildi. Tutuklu sanık Mehmet Veysi Dolaşan, mahkeme tarafından 5 bin 172 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Saldırı, 13 Mart 2016 tarihinde saat 18.45 sularında gerçekleşti. PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından kullanılan 34 HGH 44 plakalı bomba yüklü araç, örgüt üyeleri Seher Çağla Demir ve Özgür Ünsal tarafından Güvenpark otobüs durakları önünde patlatıldı. Bu saldırı, Türkiye'nin başkenti Ankara'daki en kanlı terör eylemlerinden biri olarak kayıtlara geçti.

İDDİANAME VE SUÇLAMALAR

Saldırıya ilişkin hazırlanan iddianamede, terör örgütü PKK/KCK'nın sivillere ve kamu personeline yönelik gerçekleştirdiği eylemlerin, örgütün alt birimi olan "TAK" tarafından üstlenildiği ifade edildi. İddianamede, 2004 yılından sonra metropol ve şehir merkezlerinde sansasyonel şiddet eylemleri gerçekleştirmek amacıyla kurulan bu yasa dışı birimin, PKK'nın uluslararası alandaki terörist imajından kurtulmak ve üzerindeki baskıyı hafifletmek için kullanıldığı belirtildi.

Mehmet Veysi Dolaşan, 36 kişiyi öldürme ve "devletin birliği, ülke bütünlüğünü bozma" suçlarından 37 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, aralarında çocukların da bulunduğu 344 kişiyi "öldürmeye teşebbüs" suçundan 10 bin 260 yıl hapis cezası aldı. Dolaşan'a ayrıca "izinsiz patlayıcı bulundurmak, nakletmek ve muhafaza etmek" suçlarından 16 yıl hapis ve 200 bin lira adli para cezası verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN