Yaz kış aynı sıcaklıkta kalıyor, şifasını duyan buraya koşuyor! Cilt ve deri hastalıklarının doğal çözümü

Yaz kış aynı sıcaklıkta kalıyor, şifasını duyan buraya koşuyor! Cilt ve deri hastalıklarının doğal çözümü

Türkiye'nin doğal şifa suyu olarak biliniyor her mevsim aynı sıcaklıkta kalıyor. Efsanevi hikayesiyle tüm dikkatleri üzerinde topluyor doğal güzelliği ile görenleri hayran bırakıyor. Herkesin en az bir kez gitmesi gereken doğal şifa…

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde yer alan Ilıcaksu Sarıkız Kaynağı, eşsiz doğal güzelliğinin yanı sıra tarihi efsaneleri ile de ön plana çıkıyor. Her sene doğa severlerin ve kültür gezginlerinin dikkatinde yer alan bu nokta efsanesinin yanı sıra dikkat çekici bir özelliği ile ön plana çıkıyor. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında aynı sıcaklıkta kalan bu su görenleri şaşkına çeviriyor.

DOĞANIN ŞİFA KAYNAĞI

Ilıcaksu Sarıkız Kaynağı, dört mevsim boyunca sabit bir şekilde 18 derece sıcaklıkta kalıyor. Şifalı suyun deri ve cilt hastalıklarına iyi geldiği belirtilirken çevresinde asırlık ağaçlarla büyüleyici bir manzara ya da ev sahipliği yapıyor. 800 yıllık dev çınarların bulunduğu ağaçlar arasında 300 yıllık kavak ağaçları da serpiştirilmiş. Bölgenin doğal mirası olarak görülen Ilıcaksu Sarıkız Kaynağı, doğasıyla da merak uyandırıyor.

Ilıcaksu Sarıkız Kaynağı Fotoğrafları, Ilıcaksu Sarıkız Kaynağı Videoları

Misafirlere çeşitli olanaklar sağlayan bölge mesire alanları, alabalık üretim tesisleri, çay bahçeleri ve lokantalar ile birlikte keyifli bir dinlenme noktası oluşturuyor. Keyifli vakit geçirmek isteyenlerin farklı aktivitelerde bulunabileceği Ilıcaksu Sarıkız Kaynağı, piknik alanlarında ailecek vakit geçirilebilecek ideal alanlar sunuyor.

SARIKIZ’IN EFSANESİ NEDİR?

Ilıcaksu Sarıkız Kaynağı, efsanevi bir hikayeye sahiptir. Sarıkız güzelliği ve iyi iyilikseverliği ile bilinen bir genç kız olarak tarihe geçti. Fakat çevresinde çıkan dedikodular nedeniyle Ailesi tarafından Domaniç Ilıcak suda bulunan hocaya gönderilen bu kız yaşadığı olaylar ve onunla ilgili anlatılanlarla bölgenin kültürel bir konusu haline dönüştü.

Efsaneye göre, Sarıkız’ın yerleştiği bu bölge, zamanla şifalı sularıyla ünlenmiştir. Özellikle her mevsim sabit sıcaklıkta akan kaynak suları, cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinen şifalı sular arasında kabul edilmektedir. Sarıkız’ın ismiyle özdeşleşen bu kaynak, bölgenin tarihi ve mistik atmosferini beslemekte, ziyaretçilere hem kültürel hem de doğal bir deneyim sunmaktadır.

T.C. Kütahya Valiliği on X: "Ilıcaksu (Sarıkız) - Domaniç / Kütahya Fotoğraf: Aykut Acar https://t.co/i62eQv2hyG" / X

YILLARA MEYDAN OKUYAN AĞAÇLAR

Şifalı kaynak sularının yanı sıra asırlık ağaçlar ve efsanesiyle ünlenen Ilıcaksu Sarıkız Kaynağı, kültürel bir hazine niteliği taşıyor. Kütahya'nın bu eşsiz bölgesi doğa tutkunları ve tarihe meraklı Gezginler için kaçırılmayacak bir rota oluşturuyor. Hem dinlendirici hem de tarihi dokunuşlarla dolu bu yer görünmesi gereken muhteşem rotasyonlar arasında görülüyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN