Gazeteciliği bıraktı tarıma gönül verdi! Yaptığı lahmacunlar ise Gaziantep'e rakip çıktı! Herkesi favorisi olmaya aday

Gazeteciliği bıraktı tarıma gönül verdi! Yaptığı lahmacunlar ise Gaziantep'e rakip çıktı! Herkesi favorisi olmaya aday

Lahmacun denildiğinde aklı ilk gelen Gaziantep olurken rakibi Denizli'den geldim. Yaptığı lahmacunların Gaziantep lahmacunuyla yarıştığını söyledi özel lezzetin tüm inceliklerine tek tek anlattı.

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Darıveren Mahallesi'nde yaşamını sürdüren Reşat Şüphesiz, Gaziantep lahmacununa rakip olacak Darıveren lahmacununu anlattı. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren Şüphesiz, adını Darıveren lahmacunu ile duyurdu.

GAZİANTEP'E RAKİP OLDU

İstanbul'da gazetecilik eğitimi alarak çeşitli medya kuruluşlarında çalıştığını belirten Reşat Şüphesiz, memleketi Denizli'ye dönerek doğa ile iç içe yaşamın tadını çıkarmaya başladı. Acıpayam ilçesine bağlı Darıveren Mahallesi'nde üretim yapan Şüphesiz, misafirlere ikram ettiği Darıveren lahmacununun Gaziantep lahmacununa rakip olduğunu söyledi.

Darıveren lahmacunu, Gaziantep'in rakibi oldu

GAZETECİLİĞİ BIRAKTI TARIMA GÖNÜL VERDİ

Gazeteciliği bırakması ile birlikte kendini tarıma adayan Reşat Şüphesiz, kapya biber ve balkabağı üretirken bir yandan da ceviz bahçesi ve üzüm bağlarında üretimini gerçekleştiriyor. Organik olarak yetiştirdiği tarım ürünlerini işleyerek domates, salça ve domates kurusu gibi katma değerli ürün ürettiğini belirten Şüphesiz, adını şimdilerde Darıveren lahmacunu ile duyuruyor.

dariveren-lahmacunu.jpg

YÖRENİN ÜRÜNLERİNDEN YAPILIYOR

Darıveren lahmacununun inceliklerini anlatan Şüphesiz, içerisinde sadece yöreye özgü doğal ürünlerin kullanıldığını belirterek hem soğanla hem de sarımsaklı olarak yapıldığını belirtti. Her yörenin lahmacunu ile yarışır diyerek iddiasını ortaya koyan Reşat Şüphesiz, “Bu lahmacunun yapılışı Darıveren'e özel. Malzemesi, yapımı, pişirimi ve hatta piştiği fırın bile farklı. Lahmacunun hamurunda su değil süt kullanılıyor. Hamurunda un, süt, yaş maya ve tuz var. İç harcında da soğan ve sarımsak bol olur. Kullanılacak et ise iç yağ ile çekilmiş kuzu etinden olur. Lahmacun, yanında domates, biber ve maydanozla servis edilir.” dedi.

Darı veren lahmacununun en önemli detayının incecik, çıtır çıtır ve içine bol dolgulu olması olduğunu belirten Şüphesiz, hem soğan hem de sarımsak kullanılarak yapıldığını da vurguladı. Şüphesiz, bu lezzetin Gaziantep lahmacunuyla yarışır bir lezzete ulaştığını belirterek çifte kavrulmuş lokum gibi sözleri ile tanımladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN