Ünlü çay markasında skandal! Ürünlerde yasaklı madde krizi: Apar topar toplatılıyor

Ünlü çay markasında skandal! Ürünlerde yasaklı madde krizi: Apar topar toplatılıyor

Ünlü çay markasında skandal olay tiryakileri de şaşkına çevirdi. Marketlerde satılan o çaylarda yasa dışı madde tespiti herkesi ayağa kaldırdı. Tüm ürünler apar topar raflardan kaldırılıyor. Türkler tarafından da sıklıkla tercih edilen ürünlerde yasaklı madde krizi herkesi tedirgin etti. İşte tüm detaylar…

Almanya'da milyonlarca Türk vatandaşını yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Marketlerde satılan ve sütlü çay olarak bilinen o ürünler tek tek raflardan indiriliyor. Türkler tarafından da sıklıkla tercih edilen o markada yasaklı madde krizi herkesi tedirgin etti. Almanya'da yaşayanlar artık o ürünü bulamayacak. Çin menşeli sütlü çay olarak bilinen ve AB standartlarına uymayan bazı süt bileşenleri içerdiği tespit edilen Bu ürün raflardan kaldırıldığı. 2023 yılının yaz aylarında üç tür kahve ve çayda yasadışı bir madde tespiti yapılırken bütün ürünlerde geri çağrılmıştı. İşte tüm detaylar…

HERKESTEN ÖZÜR DİLEDİ

Tüketiciyi Koruma ve Gıda Güvenliği Dairesi (BVL), yasa dışı madde tespiti yapılan ürünün piyasadan çekileceğini belirtti. Piyasadan çekilecek ürün bilgileri şu şekildedir:

Ürün: CHI FOREST Sütlü Çay Yasemin Aromalı

Ürün Birimi: 450 ml

Üretici: Süpermarket zinciri Ochama (Çin)

cin-cay.jpg

Dortmund'da bir şube açan ve teslim alma istasyonlarında çalışan Çinli şirket sütlü çayın geri çağrılması nedeniyle web sitesi aracılığı ile tüm müşterilerinden tek tek özür diledi. AB tarafından izin verilmeyen bazı süt bileşenlerini içeren ürün toplatılarak satışının durdurulduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN