Açıldığında ücretsiz olacak denilmişti: 'Deli Dumrul Tüneli'ne 10 ayda üçüncü zam

Açıldığında ücretsiz olacak denilmişti: 'Deli Dumrul Tüneli'ne 10 ayda üçüncü zam

Muğlalıların 'Deli Dumrul Tüneli' dediği Göcek Tüneli'nin geçiş ücretine son 10 ayda üçüncü kez zam yapıldı. 7 Ocak'ta 15 lira olan geçiş ücreti 41 lişraya yükseldi.

Hükümetin, 'bütçe dengesi bozulur' gerekçesiyle asgari ücrete ara zammı gündeme almadığı bir dönemde, pek çok kalemde olduğu gibi tünel geçiş ücretlerine de peş peşe zamlar gelmeye devam ediyor. Ücretsiz olacağı söylenerek açılan ve Muğlalıların "Deli Dumrul Tüneli" adını verdiği Göcek Tüneli, bu yıl içerisinde üçüncü kez zamlanarak gündeme oturdu.

Fethiye ve Dalaman ilçelerini birbirine bağlayan 950 metrelik Göcek Tüneli’nin geçiş ücreti, Ocak ayından bu yana arka arkaya zamlanarak son olarak 35 TL’den 41 TL’ye yükseldi. Vatandaşların tepkisini çeken bu zamlarla birlikte, tünel geçiş ücretinin 10 ayda tam üç katına çıkması dikkat çekti.

Tünelin geçiş ücretlerine ilk zam 7 Ocak 2024’te yapılmış ve birinci sınıf araçlar için 15 TL olan ücret, 25 TL'ye çıkarılmıştı. 15 Mayıs 2024'te ise geçiş ücretleri bir kez daha artırılarak, otomobiller için 25 TL'den 35 TL'ye yükseltilmişti. Şimdi ise yapılan son zamla birlikte, geçiş ücreti 41 TL'ye ulaştı.

Başlangıçta ücretsiz olacağı açıklanan Göcek Tüneli'nin geçiş ücretlerindeki bu artış, bölgedeki vatandaşların tepkisini çekerken, birçok kişi bu durumu eleştirerek tünelin adeta 'Deli Dumrul Tüneli'ne dönüştüğünü belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN