Turistler burayı bilse dolar taşar! Dağ tepesinde gizli kalmış güzellik: İsviçre'yi aratmıyor

Dört bir yanı güzelliklerle kaplı olan ülkemizin en güzel noktalarından biri! Turistler burayı bilse dolar taşar! Gölün etrafındaki karlar görüntüsüyle mest ediyor. Dağ tepesinde gizli kalmış güzellik. İsviçre'yi aratmıyor...

Türkiye’nin dört bir yanındaki turistik bölgeler, yılın her mevsimi binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak büyüleyici manzaralar sunuyor. Bu eşsiz doğa harikalarından biri de Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Faraşin Yaylası. Dron kameralarıyla havadan görüntülenen yayla ve menderesler, kartpostallık kareler sunarak izleyenleri adeta büyülüyor.

FARAŞİN YAYLASI VE MENDERESLERİN EŞSİZ GÜZELLİĞİ

Faraşin Yaylası’nın en yüksek kesimlerinden biri olan Çalyan Gölü ve çevresindeki karlı dağ manzaraları, dron ile çekilen görüntülerde adeta birer doğa şaheseri olarak karşımıza çıkıyor. Yaylada bulunan menderesler ve dağın en yüksek tepesindeki Çalyan Gölü, turistlerin gözdesi olmaya devam ediyor.

Doğa tutkunu ve gezgin Ayhan Babat’ın çektiği fotoğraflar, Faraşin Yaylası’nın büyüleyici güzelliklerini gözler önüne seriyor. Babat, yaylanın turizme kazandırılması gerektiğini vurgulayarak, “Bugün ki rotamızda Faraşin Yaylası var. Faraşin Yaylasının en yüksek kesimlerinden biri olan Çalyan Gölündeyiz. Çalyan Gölünün en yüksek tepesi 3200 rakımda çiçeklerin açmasıyla birlikte çok muhteşem manzaralar çektik, Çalyan Gölünü çektik, menderesler çektik ve burası gerçekten muazzam bir yeşilliğe sahip. Doğa turumuz devam edecek ve buraların turizme kazandırılmasını istiyoruz. Doğunun gerçekten çok muazzam bir doğası var. Güneydoğu Anadolu’nun genelinin çok muazzam bir doğası var” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN