Tokat, Çorum, Adana ve Mersinliler dikkat! Deprem uyarısı geldi

Tokat, Çorum, Adana ve Mersinliler dikkat! Deprem uyarısı geldi

Deprem uzmanı dört bölge için kritik uyarıda bulundu. Tokat ilimizde meydana gelen deprem sonrasında, Çorum, Adana ve Mersinliler için de deprem uyarısı yapıldı. O fay hattına dikkat edin. İşte korkutan uyarı...

Tokat Sulusaray'da meydana gelen depremin ardından, deprem uzmanı ilk değerlendirmelerini paylaştı. O fay hattını işaret eden uzman isim, Tokat, Çorum, Adana ve Mersin illerini uyardı. İşte deprem sonrası uyarı...

UZMANLARDAN AÇIKLAMA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre, geçtiğimiz gün gece saatlerinde deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 4.0 olarak ölçülürken, meydan geldiği saat 23.20 olarak paylaşıldı. Çevre illerden hissedilen sarsıntı 7 kilometre kadar derinlikte gerçekleşti. Deprem sonrası sokağa inen halkın uzmanlardan beklediği açıklama geldi.

158259.jpg

4 İL İÇİN KRİTİK UYARI

Tokat ve çevre illerden hissedilen deprem sonrasında ünlü jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan açıklamalar geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Bektaş, 4 farklı il için uyarıda bulundu.

Meydana gelen depremin yıkıcı olmadığını söylese de, depremin 7 büyüklüğünden küçük deprem üretebilecek levha içi bir faydan kaynaklandığını belirtti. Korkutan uyarının ardından Prof. Dr. Osman Bektaş, "Bir süredir devam eden Tokat- Corum ve Adana-Mersin orta büyüklükteki levha içi depremleri levha sınırı olan Doğu Anadolu Fayı'nın M7,8 depremi sonucudur" sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN