Son dakika! Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş: Kılıçdaroğlu olmazsa aday olmak isterim

Son dakika haberi... KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un Bi' Karar Ver programında konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Sayın Kılıçdaroğlu olmazsa aday olmak isterim" açıklamasında bulundu.

MERVE ŞİŞMAN

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur Bi' Karar Ver programında gündemi Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş ile değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylık tartışmasına ilişkin konuşan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, "Sayın Genel Başkanım Kılıçdaroğlu aday olmayacaksa ben de aday olmak isterim. Ben de yarışta olmak isterim. Değerlendirilmek isterim neden istemeyeyim ki? Biz biraz kıyıda köşedeyiz o yüzden söylemedim" şeklinde konuştu.

"KEMAL BEY HERKESİ KUCAKLAYABİLECEK YAPIYA SAHİP"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı tartışması hakkında 'Aday Kılıçdaroğlu olmalı mı?' sorusuna cevap veren Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, "Kemal Bey herkesi kucaklayabilecek bir yapıya sahip. Türkiye'nin çok üzerinden düşünce yapısına sahip. Avrupa da her yerde çok rahat seçilebilecek kalitede bir insan ama Türkiye de 20 yıldır iktidar partisi insanları mezheplerine göre ayrıştırdı. Böyle olunca da ekonomik durumu belli bir seviyenin altında olan insanlarda bu artık çok keskinleşir pozisyona geldi. Kemal Bey ile de kazanabiliriz, altılı masadaki karar verici genel başkanlarımızın bilmesi lazım." şeklinde yorum yaptı.

"DEMOKRASİYE SIFIRDAN BAŞLAYACAĞIZ"

Altılı masanın vereceği karar ile ilgili konuşan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, "Şu anda bir kişi her şeye karar veriyor. O kadar zor ve o kadar yanlış yaparsınız ki. İslam da istişare kültürü vardır. İstihare vardır. Türkiye'de öyle bir sistem var ki bir kişi karar veriyor. Birçok sıkıntıya Türkiye bu yüzden giriyor. Altı tane siyasi partinin genel başkanının vereceği karar bir kişinin vereceği karardan çok daha önemli. Topluma bunu anlatmak lazım. Türkiye öyle bir yere geldi ki, demokrasiye sıfırdan başlayacağız. Altılı masadaki siyasi partilerin her türlü ayrıntıyı düşünmesi lazım." ifadelerine yer verdi.

"ARTIK TÜRKİYE'DE BİR KOALİSYON DÖNEMİ BAŞLAYACAK"

Türkiye'nin seçimlerdeki geleceği hakkında yorum yapan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, "Yarın altılı masa iktidara geldiğinde kimse kendini yalnız hissetmeyecek. Bu birliktelik Türkiye'nin umudu olacak. Bunu sağlayacak bir aday olacak. Artık Türkiye de bir koalisyon dönemi başlayacak. Tek adam döneminin bitmesi lazım. Ben olurum anlamında söylemek megalomanlık olur ama herkesin ayak izi bellidir. Bunu altılı masa değerlendirecek." ifadelerine yer verdi.

"AKŞENER'İN YERLİ VE MİLLİ OLDUĞUNU YENİ Mİ ANLADILAR?"

Meral Akşener'in Erdoğan'ın çağrısına 'kumar masasında yokuz' ifadelerine karşı yerli ve millilik söylemi tartışma yarattı. İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında konuşan Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, "İktidarın şu kararı vermesi lazım; kim yerli kim milli kim terörist? Bunu halk tayin edecek, onlar değil. İşlerine gelmeyince terörist oluyorsunuz. Meral Akşener'in yerli ve milli olduğunu yeni mi anladılar?" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN