Sabah 6’da başlıyor 3 günde bir toplanıyor! 8 tanesi 1 kilogram ediyor, kilosu 80 TL’ye satılıyor

Sabah 6’da başlıyor 3 günde bir toplanıyor! 8 tanesi 1 kilogram ediyor, kilosu 80 TL’ye satılıyor

Antalya'da sabahın erken saatlerinde yola düşen işçiler saat 06:00'da ürünleri dalından tek tek toplamaya başlıyorlar. 8 Tanesi 1 kilogram geliyor fiyatı ise 80 TL ile 100 TL arasında değişiyor. Hasat dönemi başladı ama vatandaş nasıl alacağım diye düşünüyor. İşte tüm detaylar…

Antalya'nın İbradı ilçesinde 800 rakımlı Ürünlü Mahallesi siyah incir için düğmeye bastı. Yaz aylarının en sevilen meyveleri arasında yer alan incirin 45 günlük hasadı için çalışmalar devam ediyor. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte bahçelere gelen üreticiler olgunlaşmaya başlayan ürünleri tek tek dalından topluyor. Tarlada boylarına göre ayrılan ürünler satışa sunulmak üzere Antalya haline doğru yola çıkıyor. Ürünlerin Bahçeden çıkış fiyatı ise kalitesine göre 80 TL ile 100 TL arasında değişiyor.

İNCİR HASADI BAŞLADI

İncir üreticisi Mesut Şanlı, 2024 yılında Bursa siyah incir hasadının başladığını aktardı. Aşırı sıcaklar nedeniyle geçtiğimiz yıla oranla rekoltenin biraz düştüğünü belirten Şanlı, ağaçların budama mevsimi olduğunu belirterek sert bir budama yapıldığını vurguladı. Yağan dolu nedeniyle bahçenin bir bölümünün etkilendiğini ifade eden Şanlı, ardından gelen kurak havanın incirlerin dökülmesine neden olduğunu söyledi. Şanlı, “Hasatta biraz düşüş oldu. Ağaçlarda incir seyrek olmasından dolayı ise incirde bu yıl kalite geçen yıla göre daha yüksek oldu. Köyde dolu vurmayan bazı bahçelerde ise rekoltede yüzde 10 gibi bir artış oldu" dedi.

Antalya'da incir dalları yükünü bırakıyor: Hasat sezonu açıldı

İNCİRLER DALINDA DÖKÜLDÜ

Antalya'nın Ürünlü Mahallesi'nde üretim gerçekleştiren Şanlı, Bursa incirinin 8 tanesinin 1 kilogram ettiğini belirtti. Kalitesinin iyi olduğunu vurgulayan Şanlı, geçtiğimiz sene 240 incir ağacından 8 ton incir toplandığının da altını çizdi. Rekoltenin bu yıl düşük olduğunu belirten Şanlı kalitenin oldukça yüksek olduğuna da değindi.

Sert budamanın ardından gelen aşırı sıcakların ürünlerin dökülmesine neden olduğuna dikkat çeken Şanlı, satışta sıkıntı bulunmadığını komisyoncu dükkana gönderildiğini söyledi. Halde ürünlerin müşterisinin hazır olduğunun altını çizen Şanlı, “Zaten hale indiği zaman müşterisi hazır. İncirlerimiz çok kaliteli. İncirlerimize kimyasal ilaç kullanmıyoruz. Doğal hayvan gübresi veriyoruz. İncir bahçesinin 800 rakımda olmasından dolayı da incirlerimizde ayrı bir lezzetli, tat ve aroması çok yüksek" şeklinde konuştu.

Toroslar'ın yüksek kesimlerinde incir hasadı tamamlandı

SABAH 6'DA İŞBAŞI YAPILIYOR

İncirlerin sabah 6'da toplanmaya başladığını ifade eden Şanlı, olgunlaşma sürecine göre üç günde bir hasat yapıldığını aktardı. Havaların sıcak olması nedeniyle toplamaya Biraz ara verdiklerini ifade eden Şanlı, öğleden sonra yeniden toplanmaya başladığını aktardığı. İncirlerin 5 boya göre ayrılarak kasalara yerleştirildiğini ifade eden Şanlı, sözleri dile getirdi:

“İncirleri kasalara 5 boya ayırıyoruz. İncir bahçemiz toplam 16 dönüm. 8 dönümünde 240 adet incir ağacı var. Geçen yıla göre 8 ton civarında incir alacağız. Hasadımız Eylül ayının 20-25'ine kadar devam edecek. Ondan sonra biter".

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN