Öğrenciler ve öğretmenler bayram edecek! Uzun tatil başlıyor: MEB duyurdu

Öğrenciler ve öğretmenler bayram edecek! Uzun tatil başlıyor: MEB duyurdu

Yarın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla resmi tatil olduğu için hafta sonu tatiliyle birleşerek 3 gün tatil olacak. Öğretmen ve öğrencilere verilen 3 gün tatil müjdesi sevinç yarattı.

4 milli bayramdan biri olan ve resmi tatil olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yarın okullar tatil olacak. Cuma gününe denk gelmesi sebebiyle hafta sonu tatiliyle birleşen resmi tatil 19-20-21 Mayıs tarihlerine 3 gün tatil olmasını sağladı. 22 Mayıs Pazartesi günü ise eğitime devam edilecek.

Gençlik bayramı olması sebebiyle özellikle liselerde kutlama programları düzenlenen 19 Mayıs tarihinde okullar tatil, ancak dileyenler kutlamalara dahil olmak adına okula gidebilecek.

19 Mayıs, hem milli bayram hem de Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günü kabul edilen bir tarih olması sebebiyle coşkulu kutlamalara vesile olacak.

19-mayis-kutlama.jpg

19 MAYIS'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin milli bayram ve resmi tatil ilan edilmesi sebebiyle okullar bu tarihte tatil olacak. İlköğretim, Ortaokul ve Lise öğrencileri 22 Mayıs'ta eğitime geri dönecek. 19 Mayıs tarihinde ise kutlama yapmak isteyenler okullarının kutlama programına iştirak edebilecek.

19mayis-kutlmama.jpg

19 MAYIS'TA NERELER KAPALI?

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda noter, aile hekimliği (sağlık ocakları), eczaneler, okullar, üniversiteler, belediyeler, borsa, özel bankalar ve kamu bankaları ve ve tüm kamu kurumları kapalı olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN