En çok ziyaretçi ağırlayan köy unvanı aldı! Hayalet köy olarak biliniyor, güzelliğiyle mest ediyor

En çok ziyaretçi ağırlayan köy unvanı aldı! Hayalet köy olarak biliniyor, güzelliğiyle mest ediyor

Hayalet Köy olarak anılıyor gelenin gidenin haddi hesabı olmuyor. Görenlerin ağzını açıp bırakan bu güzellik Muğla'nın Fethiye ilçesinde 5.000 yıllık geçmişe meydan okuyor. Hayalet köy olsa da en çok ziyaretçi alan köy unvanını elinde bulunduruyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yıllar önce terk edilen köy yıllardır hayalet Köy olarak biliniyor. Kesin korunacak hassas alanlar arasında yer alan ve 5,000 yıllık geçmişe sahip olan Kayaköy, ziyaretçi akınına uğruyor. Geçtiğimiz yıl ağırladı 00 101 1868 misafirle Muğla'da en çok ziyaretçi alan köy unvanına sahip olan Kayaköy, 2 ören yeri unvanını da elinde bulunduruyor. Yaklaşık 400 ev,2 kilise ve şapellerin yer aldığı köyde düzenlenen turlar ile birlikte ziyaretçiler geçmişin gizli sayfalarını aralıyor.

HAYALET KÖY OLARAK ANILIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı kontrolünde bulunan ve biletle giriş yapılan Kayaköy, Fethiye müze Müdürlüğü tarafından edinilen bilgiler doğrultusunda 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 4.000 kişiye ağırladı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ilçede yurt içi ve yurt dışından pek çok fuara katılım sağlandığını belirtti.

Muğla'nın 'hayalet köyü' Kayaköy - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Hem yerli hem de yabancı turistlerin tatil merkezi konumunda bulunan Fethiye, hakkında önemli açıklamalarda bulunan Karaca, "Fethiye farklı turizm destinasyonlarıyla herkesin tatilini yapabileceği ender bir turizm merkezi haline geldi. Bayram tatili dolu dolu geçti. Binlerce turisti Fethiye'de ağırladık. İlçede deniz kum güneşin yanında ören yerlerinde de kültür turizmi için gelen misafirlerimizi ağırladık. Geçmiş yıllarda en çok ziyaret edilen yerlerden olan Kayaköy'e bayramda 4 bin kişi geldi." açıklamalarında bulundu.

BİR ZAMANLAR GAZETE ÇIKARILIYORDU

Cumhuriyet döneminden önce Kayaköy'de gazete çıkarıldığını dile getiren Karaca, dağın yamacında ve birbirine manzarasını kesmeyen yapılardan oluşan bu köyün, tarım alanının işgal edilmediği bir bölge olduğunu da aktardı. Bölgenin korunması için koruma amaçlı imar planı ile ilgili 5 yıldır mücadele verildiğini aktaran Karaca, çalışmaların bakanlık tarafından yürütüldüğünü de vurguladı.

Fethiye Koyu'nda Hayalet Şehir: Kayaköy - Blue Voyage Yacht Charter

Karaca, mübadele ile bölgeden ayrılan durumlarla dostluğun sürmesi için bölgede dostluk ve varış festivallerinin düzenlendiğini ifade etti. Ailesiyle Bursa'dan tatile gelen Turgay Kılıç, böyle bir güzelliğe şimdiye kadar gelmemiş olmanın pişmanlığını yaşadığını aktardı.

Dağın yamacına kurulmuş olan evler ile birlikte üretim amacıyla kullanılan ova bulunduğunu ifade eden Kılınç, eskilerin doğaya uyum sağladığını belirterek şimdilerde bu durumu birazcık daha zorlu olduğunu vurguladı.

Kayaköy'de restoran işletmeciliği yapan Süleyman Çoban ise ören yerine gelen turistlerin bölge esnafına ve halka ciddi ekonomik katkısı bulunduğunu vurguladı. Hayalet köye gelen Ziyaretçiler ile birlikte bölgenin canlandığını dile getiren Çoban, "Bölge Likya Yolu güzergahında da kalıyor. Buraya gelenler zaman zaman burada konaklayabiliyor. Eylülde ve sezonda Kayaköy yoğun ziyaretçi alıyor. Burada herkesi ağırlamak için can atıyoruz." dedi.

Kayakoy - What To Know BEFORE You Go | Viator

5000 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP

Bir tepenin yamacına kurulmuş olan ve Rumlar döneminden kalan Kayaköy'ün geçmişine baktığımızda milattan önce 3000'lere kadar dayanıyor. Kurtuluş Savaşı sonrasında 1923 yılındaki mübadele Anlaşması ile birlikte terk edilen ve Türklerin yaşamaya başladığı köy 1957'de meydana gelen Fethiye depreminden etkilendi. Bölgede bulunan evlerin hasar görmesi ile birlikte köydeki yerleşik yaşamda sona erdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN