Kredi kartı olanlar dikkat! Limitler düşüyor, o tarihte geçerli olacak

Kredi kartı olanlar dikkat! Limitler düşüyor, o tarihte geçerli olacak

Elinde kredi kartı bulunan tüm kullanıcıları ilgilendiriyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK), bankalara gönderdiği yeni talimatlar ile birlikte limitlerin düşürülmesine karar verdi. O tarihten itibaren kart limitlerinde düşüşe gidiliyor. İşte tüm detaylar…

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalara gönderdiği talimat ile birlikte kredi kartı limitlerinde değişikliğe gitti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklama doğrultusunda PPK kararı ile faizlerde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Kredi kartı faizlerinin sabitlenmesi ile birlikte kart faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. İşte tüm detaylar…

KART FAİZLERİ SABİT TUTULDU

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama doğrultusunda PPK kararıyla faizlerde değişiklik yapılmadı. Kredi kartı faizlerini sabit tutulması doğrultusunda kart faiz oranlarında herhangi bir değişiklik olmadı.

kredi-kartlari-kapak.jpg

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Bayram öncesinde ortaya çıkan haberler doğrultusunda kredi kartı limitlerinin düşürüleceği söylendi. Gözler BDDK'ya çevrilirken konu hakkındaki açıklama çok gecikmeden geldi. Bankalara gönderilen talimat doğrultusunda yeni düzenlemenin detayları belli oldu.

KREDİ KARTI LİMİTLERİ DÜŞÜRÜLECEK

Türkiye'de çalışanların aylık geliri ve kredi kartı limitleri arasında uyumsuzluk olması doğrultusunda geçtiğimiz haftalarda bankalara uyarı gönderildi. BDDK konu için somut girişimlerde bulunmaya hazırlanırken halihazırda çok sayıdaki banka enflasyonu gerekçe göstererek peş peşe limit artırımlarına gitmişti.

kredi-karti-kullanimi-001.jpg

Birçok kullanıcının kart limitlerinin aylık gelirinin 15 katına yükselmesi ile birlikte bankalardan BDDK'dan talimat gecikmedi. Yüksek oranlardaki limitlerin 1 Temmuz itibariyle değiştirileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN