Limondan 30, sarımsaktan 25 kat daha güçlü! Tüketen ömrünü 10 yıl uzatıyor! Her evde mutlaka bulunuyor

Limondan 30, sarımsaktan 25 kat daha güçlü! Tüketen ömrünü 10 yıl uzatıyor! Her evde mutlaka bulunuyor

Doğuda yetişen farklı çeşit bitkiler bulunurken bir çoğunun faydaları da gözden kaçırılıyor. Dünyadaki en güçlü antioksidan olarak biliniyor limondan 30 kat sarımsaktan ise 25 kat daha güçlü etki sağlıyor. Bu besine tüketen ömrünü de 10 yıl uzatıyor.

Baharatların sağlıklı yaşam üzerindeki etkileri uzman isimler tarafından sık sık vurgulanırken hayatımızın içerisinde olan ancak etkisi gözden kaçırılan öyle bir baharat var ki dünyanın en güçlü o antioksidanı olarak biliniyor. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için baharatların mucizevi etkileri sık sık vurgulanırken vücuttaki iltihapları temizleyerek ömrü uzatan kekik limon ve sarımsağı da geride bıraktı. Kekik suyu sağlık açısından pek çok farklı etki sağlarken Akdeniz mutfağında da sık sık kullanılıyor. Dünyanın en sağlıklı mutfağı olarak bilinen Akdeniz mutfağının vazgeçilmez ürünü kekik dünyada en çok tercih edilenler arasında yer alacak.

KEKİK SUYU NASIL TÜKETİLİR?

Kekik suyu gargara olarak kullanabileceğiniz gibi içme suyu olarak da günde bir bardak içebilirsiniz. Gargara yaparken kekik suyunun seyreltilmesi gerekirken kullanmadan önce mutlaka uzman doktora danışılması gerekmektedir. Özellikle hamile, emziren anneler ve kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin doktor gözetimi olmadan kullanmaması tavsiye ediliyor.

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? - Haber 7 SAĞLIK

Doğal ve sağlıklı bir ürün olarak hayatımızda yer alan kekik suyu antimikrobiyal, antienflamatuar ve antioksidan özellikleri ile sağlığı olumlu yönde etkilemektedir. Sindirim sistemi sorunlarına iyi gelen ve solunum yoluna kadar geniş bir yelpazede etkili olan kekik suyu doğru ve düzenli kullanımda vücuda büyük katkı sağlıyor.

Damıtılmış Kekik Suyu - KARAOT KÖYÜ GELENEKSEL ÜRÜNLERİ

İŞTE KEKİK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Kekik suyu mide yanması ve ekşimesi gibi sindirim sorunlarına iyi gelir
  • Yağları yakma özelliği ile metabolizmaya etki ederek kilo vermeye yardımcı olur
  • Thymol bileşeği sayesinde hücrelerin yenilenmesini sağlar, cildin yaşlanmasını geciktirir
  • Sivilce oluşumunu engeller
  • Antiseptik özelliği yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar
  • Vücudu bakterilerden korur
  • Mide bulantısını hafifletir
  • Kabızlığı giderir
  • Diş eti iltihabı, aft yaralarına iyi gelerek ağızdaki bakterileri yok eder
  • Durulama suyunda kullanılan kekik suyu saç derisindeki kepek, pullanma ve kuruluk sorunlarına iyi gelir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN