Konya'da aynı tarlada ikinci obruk! 'Çocuklarımın önünde yok olacaktım'

Konya'nın Karapınar ilçesinde aynı tarlada ikinci obruk oluştu. 20 metre çapında ve 35 metre derinliğindeki obruğun oluştuğu yerden 5 kez geçtiğini ifade eden tarla sahibi, "Ben üstünden geçerken obruk oluşsaydı ne olacaktı? Çocuklarımın önünde yok olacaktım" dedi.

Konya’nın Karapınar ilçesinde yer altı sularının çekilip toprağın çökmesiyle oluşan obruklara bir yenisi daha eklendi. Kent merkezine 9 kilometre mesafedeki Cafer Şık Yaylası’ndaki pancar tarlasında dün saat 20.00 sıralarında 20 metre çapında ve 35 metre derinliğinde bir obruk meydana geldi.

Geçtiğimiz yıl 15 Ağustos'ta aynı obruğun yanında 60 metre çapında ve 20 metre derinliğinde bir başka obruk oluşmuştu.

9789000.jpg

'KORKU VE ENDİŞEMİZ İKİYE KATLANDI'

Obruğun meydana geldiği tarlanın sahibi Fatih Şık, yaşadıkları korku ve endişeyi şu sözlerle dile getirdi:

“Obruk dün akşam saatlerinde oldu. Arkadaşlarımla oturuyordum. Tarladan ses geldiğini söylediler. Tarlaya doğru baktığımızda toprağın inip suyun havaya fışkırdığını gördük. Yaklaşık 20 metre çapında, 35 metre derinliğinde bir obruk oluştu. Geçen yıl da aynı acıyı yaşadığımız için bir tecrübe olmuştu ancak ona rağmen korktuk, endişelendik. Korku ve endişemiz ikiye katlandı."

9789003.jpg

'ÇOCUKLARIMIN ÖNÜNDE YOK OLACAKTIM'

Buradan gitmek istediklerini ancak gidemediklerini ifade eden Şık, "Evimiz ve hayvanlarımız burada. Tarlayı ekmeyelim, diyoruz. Çocuklarımın, kendimin rızkı burada. Ölümle, yaşamın kıyısındayız. Ne yapacağımızı şaşırdık. Dün obruğun olduğu yerden 5 kez geçtim. Çünkü yağmurlama sulama yapıyoruz. Vanayı açıp kapatıyorum. Ben üstünden geçerken obruk oluşsaydı ne olacaktı? Çocuklarımın önünde yok olacaktım.”

9789001.jpg

Fatih Şık'ın annesi Ayşe Şık da yaşanan olayın etkilerini, "Allah'tan geldi, ne diyelim. Göçük olunca çok moralimiz bozuldu. Sabaha kadar uyuyamadık." ifadeleriyle aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN