İstanbul’dan Gazze’ye dayanışma: Yağmur altında birlik mesajı

İstanbul’dan Gazze’ye dayanışma: Yağmur altında birlik mesajı

İstanbul Saraçhane’de, Gazze Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen eylemde, İsrail işgaline karşı direnen Gazze halkına destek mesajları verildi. Yağmur altında yapılan etkinlikte, Gazzeli Müslümanların gösterdiği çetin direnişe vurgu yapıldı ve dualarla dayanışma ifade edildi.

Gazze Dayanışma Platformu, İsrail’in işgaline karşı direnen Gazze halkına destek amacıyla İstanbul Saraçhane'de bir eylem ve dua programı düzenledi. Yağmur altında gerçekleştirilen etkinlikte, Gazzeli Müslümanların bir yıl boyunca sürdürdükleri direnişe destek mesajları verildi.

"GAZZE DİRENİŞİ TÜM MÜSLÜMANLAR İÇİN ÖRNEK"

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Usame Çiçek, siyonist işgalin yıllardır devam ettiğini, ancak Aksa Tufanı Operasyonu ile birlikte işgalin daha da vahşileştiğini vurguladı. Gazze halkının zor koşullar altında bir yıl boyunca gösterdiği direnişin Müslümanlara büyük bir örnek teşkil ettiğini belirten Çiçek, ünlü İslam komutanı Abdullah İbn Mübarek’in şu sözleriyle Gazzeli direnişçilere seslendi: “Kimilerinin gözleri gözyaşları ile dolarken bizim boğazlarımız kanlarımız ile boyanır. Bazılarının atı boş işlerde yorulurken bizim atlarımız günün sabahında cenk meydanında yorulur.”

"ALLAH'IN YARDIMI SABREDENLERLE BERABERDİR"

Necmettin Irmak ise konuşmasına Bakara Suresi’nin 153. ayeti ile başladı: "Ey iman edenler, sabırla ve namazla Allah'tan yardım isteyin. Muhakkak Allah sabredenlerle beraberdir." Irmak, Gazze'de direnen kardeşlerin, tüm yokluklara ve dış desteğin yetersizliğine rağmen sabırla mücadeleye devam ettiklerini söyledi. Bu mücadelenin, Allah yolunda direnişin nasıl olması gerektiğini gösterdiğini vurgulayan Irmak, "Ayaklarını direniş üzere sabit kılanları Allah mutlaka zafere ulaştıracaktır" dedi.

DAYANIŞMA EYLEMLERİ VE DUALAR

Gazze ile dayanışma eylemlerinin önemine de değinen Irmak, İstanbul’da düzenlenen eylemler ve kunutlarla Gazze halkının yanında olmayı sürdürdüklerini belirtti. "Bu programlarla kardeşlerimize karşı sorumluluğumuzu tam olarak yerine getirmiş sayılmayız, ancak bu eylemler bizlere Rabbimizin katında bir mazeret olabilir" dedi.

Eylem, Kubilay Aşkın Durdağ’ın yaptığı dua ile son bulurken, Gazze halkına yönelik dayanışma mesajları ve dualar tüm katılımcılar tarafından dile getirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN