Mircea Lucescu tarihe geçti! Uluslar Ligi maçında dünya rekoru

Mircea Lucescu tarihe geçti! Uluslar Ligi maçında dünya rekoru

Bir dönem Türk Milli Takımı'nın da başında görev yapan Mircea Lucescu, UEFA Uluslar Ligi'ndeki Güney Kıbrıs maçında tarihe geçti. Romanya Milli Takımı'nın başında yer alan Lucescu, dünya rekoru kırdı

A Milli Takım, Galatasaray ve Beşiktaş'ı da çalıştıran Romanya Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Uluslar Ligi'nde Güney Kıbrıs'a karşı çıktığı maçta rekor kırdı.

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), kesintileri dikkate almadan bir milli takımı çalıştırmış olan teknik direktörlerin ilk ve son milli maçlarını baz alarak bir liste yayınladı.

Bu listeye göre Romanya Milli Takımı'nın başında ilk maçına 11.11.1981'de İsviçre karşısında çıkan Mircea Lucescu, Uluslar Ligi'nde 12.10.2024'te oynanan ve Güney Kıbrıs'ı 3-0 yendikleri maçla tarihe geçti.

REKOR MANUEL FLEİTAS SOLİCH'E AİTTİ

Lucescu, sadece ilk ve son maçlar dikkate alındığında 42 yıl 332 gün ile dönemsel olarak en uzun süre milli takım teknik direktörlüğü yapmış hoca oldu.

Lucescu'dan önce bu rekor ilk maçına 24.09.1922, son maçına ise 22.08.1965'te çıkan Paraguay Teknik Direktörü Manuel Fleitas Solich'e aitti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN