Hasat sırasında ortaya çıktı! Çözüm bulunmazsa tarlada adım atamaya yer kalmayacak: Tam 14,5 metre çapında

Hasat sırasında ortaya çıktı! Çözüm bulunmazsa tarlada adım atamaya yer kalmayacak: Tam 14,5 metre çapında

Çiftçilerin hasat esnasında gördükleri manzara hem onları hem de duyanları şaşkına çevirdi. Bölgenin en büyük sorunlarından biri haline dönen bu duruma çözüm bulunmazsa resmen adım atılacak yer kalmayacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Ambar köyünde, hasat sırasında 14,5 metre çapında ve 8 metre derinliğinde dev bir obruk ortaya çıktı. Mısır tarlasında çalışan biçerdöver şoförü, aniden açılan devasa çukuru fark ederek durumu yetkililere bildirdi. Bu yeni obruk, bölgedeki obruk sayısının 7’ye yükselmesine neden oldu.

aw306665-05.jpg

ÇOCUKLUĞUMUZDAN BERİ VAR!

Tarla sahibinin yakını Bekir Tekinli, yıllar önce de benzer obrukların olduğunu belirterek, yetkililere acil çözüm çağrısında bulundu. Tekinli, “Tarlamıza mısır ektiğimizde obruk yoktu, biçerdöverle hasat yaparken fark edildi. Bu çukur neredeyse bir ev büyüklüğünde. Çocukluğumuzda bu obruklar toprakla doldurulurdu, ancak bu kalıcı bir çözüm değil. Yeraltı suları çekildiği için obruklar oluşmaya devam ediyor” dedi.

aw306665-06.jpg

TEHLİKE BÜYÜYOR! OBRUKLAR YAYILIYOR

Karaman’ın Konya Karapınar ilçesiyle sınır olan belde ve köylerinde obrukların sayısı giderek artıyor. Özellikle yeraltı sularının aşırı tüketilmesi obruk oluşumunu hızlandırıyor ve tarım alanları için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Eğer önlem alınmazsa, tarlalarda yürünecek yer kalmayabilir.

aw306665-03.jpg

Bu yeni tehlikeye karşı uzmanlar ve yetkililer harekete geçmeye çağrılırken, bölgedeki çiftçiler tedirgin bir şekilde çözüm bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN