İş kurmak isteyip parası olmayan yaşadı! 900 Bin TL hibe desteği geliyor, işte başvuru şartları

İş kurmak isteyip parası olmayan yaşadı! 900 Bin TL hibe desteği geliyor, işte başvuru şartları

İş kurmak isteyenlere yeni bir destek müjdesi geldi. Tam 900 bin TL hibe desteği verileceği bilgisi paylaşılırken başvuruya ilişkin merak edilenler gündeme geldi. Peki başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilir? İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Girişimcilik hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyen ancak maddi yetersizlik nedeniyle adım atamayanlar için sevindirici haber geldi. TÜBİTAK, genç girişimcileri desteklemek amacıyla başlattığı Bireysel Genç Girişimci Destek Programı (BiGG) kapsamında 900 bin TL’ye kadar hibe desteği sunuyor. Yenilikçi iş fikirlerini ticarete dönüştürmek isteyenlere yönelik bu program, iş kurmak isteyenler için büyük bir fırsat.

yeni-proje-15.jpg

900 BİN TL HİBE İLE İŞ HAYATINA ATILIN

TÜBİTAK BiGG programı, teknoloji ve yenilik odaklı projeleri hayata geçirmek isteyen genç girişimcilere hem maddi destek hem de mentorluk, planlama ve eğitim hizmeti sunuyor. Bu kapsamda başarılı projelere 900 bin TL hibe veriliyor. Ayrıca, temiz teknolojiler gibi öncelikli alanlarda bu hibe 1.5 milyon TL’ye kadar çıkabiliyor.

p-2.jpg

BİGG PROGRAMI NASIL İŞLİYOR?

Program üç aşamadan oluşuyor:

İş Fikirlerinin Değerlendirilmesi: Başvuruda bulunan iş fikirleri, uzmanlar tarafından değerlendiriliyor ve 149 uygulayıcı kuruluş tarafından mentorluk ve hızlandırıcı eğitim hizmeti sağlanıyor.

Şirketleşme ve Kurulum: Onaylanan iş planları doğrultusunda girişimcilere şirket kurma sürecinde destek veriliyor. Hibe, %3 hisse karşılığında sağlanıyor ve belirli alanlarda bu oran %5’e kadar çıkabiliyor.

Ticarileşme ve Ar-Ge: Desteklenen girişimlerin Ar-Ge çalışmalarıyla ürünlerini geliştirmeleri ve pazarda yer bulmaları sağlanıyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

  • Programa başvuruda bulunmak için şu şartlar aranıyor:
  • Üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programlarına kayıtlı öğrenciler ve mezunlar başvurabilir.
  • Başvuru sırasında, adayların başka bir işletmede ortak olmamaları ve daha önce BiGG desteği almamış olmaları gerekmektedir.
  • Başvurular, TÜBİTAK’ın internet sitesi üzerinden yapılmaktadır ve yıl içinde iki kez çağrı yapılmaktadır.

yeni-proje-16.jpg

BİGG İLE BAŞARI HİKAYELERİ YAZILIYOR

BiGG programı, pek çok genç girişimcinin yolunu açtı. 2013 yılında BiGG desteğiyle kurulan Picus Security, 2023 yılında “Turcorn 100” listesine girerek 45 milyon dolarlık yatırım aldı. Bu, programın genç girişimciler için ne denli büyük fırsatlar sunduğunun bir kanıtı.

GELECEĞİN GİRİŞİMCİSİ SİZ OLABİLİRSİNİZ!

Eğer teknoloji veya yenilik odaklı bir iş fikriniz varsa, TÜBİTAK BiGG programı sizin için mükemmel bir fırsat olabilir. Bu hibe desteğiyle iş dünyasına hızlı bir giriş yapabilir, mentorluk ve eğitim destekleri sayesinde girişiminizi başarılı bir ticari projeye dönüştürebilirsiniz. Başvurular için TÜBİTAK’ın resmi internet sitesini ziyaret etmeyi unutmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN