Sosyal medya için düzenleme mesajı

Sosyal medya için düzenleme mesajı

Discord’a çocuklara yönelik istismar ve müstehcenlik nedeniyle getirilen erişim engelinin ardından sosyal medya platformları yeniden gündemde. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şiddet ve istismar içeriklerine karşı yeni düzenlemeler yapabileceklerini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kanal 7 yayınında sosyal medyada artan şiddet ve istismar içerikli paylaşımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Türkiye’de sosyal medya kullanımının dünya ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek, bu alanın belirli kurallar çerçevesinde disipline edilmesi gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE SOSYAL MEDYA KULLANIMINDA DÜNYA ORTALAMASINI AŞTI

Toplumun sosyal medyayı yoğun biçimde kullandığını söyleyen Uraloğlu, “Dünyada sosyal medya kullanımı günlük ortalama 6,5 saatken, bizde bu süre 7 saati buluyor” dedi. Bakan, sosyal medya platformlarının hayatın önemli bir parçası haline geldiğini belirtirken, kullanıcıların özgürlüklerinin kısıtlanmasının söz konusu olmadığını ifade etti.

"DİSCORD’U KAPATTIK"

Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarında son dönemde ortaya çıkan istismar ve şiddet içerikli paylaşımların toplumda büyük rahatsızlık yarattığını söyledi. Bu bağlamda gerekli düzenlemelerin yapıldığını dile getiren Uraloğlu, popüler iletişim platformu Discord’a ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulundu:

"Discort’u kapattık. Malum olaylar yaşanmadan önce kapatmış olsaydık, ciddi bir tartışma yaşanırdı" ifadelerini kullanan Uraloğlu, toplumu korumaya yönelik önlemler aldıklarını belirtti.

YENİ DÜZENLEMELER YOLDA

Bakan Uraloğlu, sosyal medya platformlarının denetim altına alınmasının önemine vurgu yaparak, dijital mecraların belirli kurallara tabi tutulması gerektiğini dile getirdi. “İnsanların tercihlerini sınırlandırmamız söz konusu değil, ancak toplumda huzuru ve güveni korumak için gerekli adımları atıyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN