Ankaralılara kötü haberi TÜİK verdi! Hemen orayı terk edin: Şırnak'tan Hakkari'den daha kötü durumdalar

Ankaralılara kötü haberi TÜİK verdi! Hemen orayı terk edin: Şırnak'tan Hakkari'den daha kötü durumdalar

Yüksek enflasyon, ekonomik kriz gibi birçok etken vatandaşların gelir düzeyini ciddi derecede etkilerken, bu etkiyi en çok gören il Ankara oldu. TÜİK’in açıkladığı veriler görenleri adeta şaşkına çevirdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

TÜİK tarafından açıklanan son veriler, gelir dağılımındaki eşitsizliğin Ankara’da ciddi şekilde arttığını ortaya koydu. Ekonomist Prof. Dr. Hakan Kara’nın paylaştığı grafik ve verilere göre, 2021 sonrası yüksek enflasyon döneminde Türkiye'nin birçok bölgesinde gelir dağılımı bozulurken, en büyük bozulmanın Ankara’da yaşandığı belirtildi. Bu durum, özellikle memur ve memur emeklisi kenti olan başkent Ankara’nın ekonomik yapısında derin etkiler yaratıyor.

yeni-proje-22.jpg

EN BÜYÜK GELİR BOZULMASI BANŞKENTTE

Grafikteki veriler, gelir dağılımında en büyük bozulmanın Ankara’da olduğunu, Şırnak ve Hakkari gibi şehirlerin ise bu konuda daha iyi bir durumda olduğunu gösteriyor. Prof. Dr. Kara’nın açıklamalarına göre, Türkiye’nin hemen her bölgesinde gelir eşitsizliği yükselirken, sadece İstanbul ve kısmen Güneydoğu Anadolu Bölgesi bu bozulmadan daha az etkilenmiş durumda.

Ankara’da gelir dağılımındaki eşitsizliğin artışı, memur ve emekli maaşlarının enflasyon karşısında yetersiz kalmasından kaynaklanıyor. TÜİK verileri, bu dengesizliği gözler önüne sererken, vatandaşların gelir seviyelerinin giderek birbirinden uzaklaştığını da ortaya koyuyor.

yeni-proje-23.jpg

İSTANBUL DAHA DENGELİ BİR YAPI GÖSTERİYOR

Grafikte, İstanbul kırmızıyla, Ankara ise turuncuyla vurgulanmış durumda. Verilere göre, İstanbul gelir dağılımı açısından daha dengeli bir yapı gösterirken, Ankara’da ise ciddi bir bozulma dikkat çekiyor. Şırnak ve Hakkari gibi şehirlerse bu konuda daha olumlu bir tabloya sahip.

p-2-001.jpg

Sonuç olarak, başkent Ankara’nın ekonomik sıkıntılarla daha da derinleşen gelir eşitsizliği, memur ve emeklilerin yaşam kalitesini doğrudan etkiliyor ve bu şehirde yaşayanlar için alarm zilleri çalıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN