İmar planına ret: Emniyete verilen park alanı için 'yürütmeyi durdurma' kararı

İmar planına ret: Emniyete verilen park alanı için 'yürütmeyi durdurma' kararı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan bazı parsellerin imar planının değiştirilmesi, itirazlara ve yargı sürecine neden oldu.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan bazı parseller, 3 Mart 2023 tarihinde "Park ve plansız alan" statüsünden "Resmi kurum ve ağaçlandırılacak alan" statüsüne geçirildi.

Bu değişiklik, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından emniyet binası yapımı amacıyla yapıldı ve itirazlara neden oldu. TMMOB'ye bağlı Şehir Plancıları Odası Amed Şubesi, değişikliğe karşı 13 Mart'ta yürütmeyi durdurma ve iptal talebiyle dava açtı.

Diyarbakır 2’nci İdare Mahkemesi, ŞPO'yu haklı bularak 14 Haziran'da yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kararda, planın şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun olmadığı, ayrıca açık ve yeşil alanların eksildiği tespit edildi. Mahkeme, planın hukuka ve mevzuata uygun olmadığını belirtti ve uygulanmasının telafisi güç zararlara yol açabileceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN