Vergi cezası olanlar dikkat: Bu yöntemle indirimli ödeyin! Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan kritik bilgilendirme

Vergi cezası olanlar dikkat: Bu yöntemle indirimli ödeyin! Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan kritik bilgilendirme

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), mükelleflerin vergi cezalarını indirimli ödemesi için bilgilendirme broşürü hazırladı. İşte, vergi cezalarını indirimli ödeme şartları...

Mehmet Şimşek yönetimindeki Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi gelirlerini artırmak amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Bu kapsamda usulsüzlük tespit edilen mükelleflere vergi cezası kesiliyor.

Peki, bu cezaları indirimli ödemenin bir yolu var mı? Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bununla ilgili bilgilendirme broşürü hazırladı.

CNBC-e'de yer alan habere göre, broşürde indirim kapsamına giren cezalar, uygulamadan kimlerin yararlanabileceği, hangi oranlarda indirim yapılacağı, dava süreçlerinde indirim uygulamasının nasıl yapılacağı ve uzlaşma süreçleri ile indirim arasındaki ilişkiye dair detaylı bilgiler verildi.

VERGİ CEZALARINI İNDİRİMLİ ÖDEME ŞARTLARI NELER?

Sorulu cevaplı broşür şöyle:

* İndirimden kimler yararlanabilir?

Cezalarda indirim uygulamasından, mükellef veya vergi sorumlusu olan ceza muhatapları yararlanabiliyor.

* Yüzde 50 indirim imkanı

Cezalar için zamanında başvurulması ve ilgili şartların taşınması halinde yüzde 50 indirim uygulanacak. 2024’te 23 bin lirayı aşmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları için indirim oranı yüzde 50 artırımlı, yani yüzde 75 olarak uygulanacak.

* Ceza indiriminden yararlanma şartları neler?

Tarh edilen vergi ile indirim uygulaması sonrasında tahakkuk eden ceza tutarının 1 ay içinde veya teminat gösterilmesi halinde vadenin bitmesinden itibaren 3 ay içinde ödenmesi gerekiyor. Başvuru için cezanın dava konusu yapılmamış olmalı.

* Davadan vazgeçene ceza indirimi

Dava açan mükellefler süresi içinde davadan vazgeçmesi halinde ceza indiriminden yararlandırılacak. İndirimden yararlandıktan sonra dava açılması halindeyse indirim iptal edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN